Kružević i zvanično na čelu "Voda Vojvodine"

Doskorašnji zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević imenovan je za v. d. direktora Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine", čime je potvrđeno ranije pisanje 021.rs.
Kružević i zvanično na čelu "Voda Vojvodine"
Foto: 021.rs
Kružević je za vršioca dužnosti direktora "Voda Vojvodine" izabran na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.
 
Portal 021.rs bio je prvi koji je objavio da će ovaj master ekonomista postati direktor pokrajinskog vodoprivrednog preduzeća umesto Slavka Vrndžića, građevinskog inženjera. 
 
Kružević tada, krajem oktobra, nije želeo ni da potvrdi, ali ni da demantuje da će biti direktor "Voda Vojvodine". Ipak, saznanja 021.rs pokazala su se tačnima.
 
Osim Kruževića, na današnjoj sednici je doneto rešenje da za direktora Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine bude postavljen pravnik Aleksandar Simurdić. Menadžerka Ljiljana Mihajlović biće v. d. direktorke Kancelarije za inkluziju Roma.
 
SNS - Vode Vojvodine - "Novi Sad na vodi"
 
Kako smo pisali, prelazak Kruževića u "Vode Vojvodine" vidi se kao potez Srpske napredne stranke da se osigura realizacija projekta uređenja priobalja, poznatijeg kao "Novi Sad na vodi".
 
Problem je nastao na relaciji između "Urbanizma" i "Voda Vojvodine", s obzirom na to da preduzeće čiji je osnivač pokrajina nije želelo da izda vodne uslove potrebne za izradu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine. 
 
Iako su se dva preduzeća sporila oko načina uređenja prostora na lokaciji Šodroša, brodogradilišta i Ribarskog ostrva, ova trvenja tumačila su se i kao unutarstranački animoziteti u Srpskoj naprednoj stranci. Prema tome, Kružević bi trebalo da bude čovek čiji dolazak u "Vode Vojvodine" označava rešavanje jednog problema koji se javio na putu realizacije "Novog Sada na vodi", projekta od izuzetne važnosti za naprednjačku vlast.
 
Transfer Kruževića u "Vode Vojodine" još u februaru ove godine najavio je potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković, pritom optužujući brata predsednika, Andreja Vučića i gradonačelnika Miloša Vučevića, te kompaniju Galens za koruptivne veze. SNS mu je tada odgovorio da je lažov, odbacivši tvrdnje koje su se ticale Vučića i Vučevića, ne osvrći se na samog Kruževića.
 
O tome ko je Srđan Kružević možete da čitate na OVOM LINKU.
  • Ko,gde

    15.11.2020 21:49
    Gde ste sad Slavkovi poltroni?Odrekli ste ga se brze bolje,treba sacuvati fotelje sad.Kako vas nije sramota vise?!Odjednom ste svi bolesni,pozitivni,radite od kuce,tetki nosite lek
  • kibicer

    15.11.2020 16:06
    @Šiljq
    Nema jeda za Vrndžića zna se ko je njega doveo, profesor sa FTN koji je predavao u Subotici. Naćiće on Vrndžiću drugo mesto, čovek je celu familiju pozapošljavao, samo oni treba da žive. Vrndžić je bio dobar inženjer za tamo odakle je došao. Nije shvatio šta su Vodevojvodine, šta je vodoprivreda i da Aldahra i ostali poslovi nisu za Vodevojvodine!
  • Limanac

    15.11.2020 01:01
    Priobalje
    Znaci, gotovo je.Imperija ( Galens) je uzvratila udarac.Da li ce biti N.Sad na vodi ili N.Sad pod vodom brzo cemo videti.Sad se Dodiku smesi brk i trlja ruke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti