FOTO, VIDEO: Obeležena Slava grada, sveštenici ponovo u Gradskoj kući bez maski

Novosadska vlast obeležila je ove godine slavu Grada Đurđic skromnim skupom u Gradskoj kući, ali se danas nastavila i praksa da sveštenici ne poštuju epidemiološke mere.
FOTO, VIDEO: Obeležena Slava grada, sveštenici ponovo u Gradskoj kući bez maski
Foto: 021.rs

Kako se može videti na fotografijama i video snimcima iz Gradske kuće, četvoro od petoro sveštenika nije nosilo zaštitne maske tokom održanog obreda.

Nije poznato da li je neko iz Gradske uprave reagovao na ovo ponašanje, a na fotografijama se vidi da se gradonačelnik pozdravljao sa sveštenicima koji su bez maski ulazili u Gradsku kuću.

Ovo nije prvi put da sveštenici SPC u Novom Sadu ne nose maske i ne poštuju epidemiološke mere i to traje od prvog talasa na proleće. Jedan od najboljih primera je kada su, prilikom dodele gradskih priznanja 23. oktobra, u skoro prepunoj Gradskoj kući u sali jedino episkop bački Irinej i sveštenici bili bez maski - o tome više OVDE.

Dodajmo i da je Grad u saopštenju povodom slave naveo da su tokom svečanosti poštovane sve propisane epidemiološke mere.

U saopštenju se kaže i da je povodom slave upriličena ceremonija sečenja slavskog kolača i blagosilјanje slavskog žita u Gradskoj kući, nakon čega je besedu održao Episkop mohački Isihije uz sasluženje novosadskog sveštenstva. U sali su bili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kum slave - direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniša Jokić, kao i članovi Gradskog veća i predstavnici Skupštine Grada.

Grad je naveo i da je pre svečanosti u Gradskoj kući gradonačelnik prisustvovao liturgiji u Sabornom hramu.

  • Petar

    19.11.2020 18:09
    Ah, Novi Sad je i zvanično postao crkveno vlasništvo, a od nas se očekuje da nosimo maske?
  • Neo

    17.11.2020 10:28
    Bog će nas spasiti od korone... kako da ne... dok neki ateista ne proizvede vi se molite ako će vam biti lakše...
  • Vernik

    17.11.2020 08:00
    Mi, koji smo i za vreme komunizma isli u crkvu i slavili sve verske obicaje, sada ne mozemo ni svecu u crkvi da zapalimo od ovih novokomponovanih kumunistickih vernika. Svi bili komunisti, prezirali crkvu i obicaje, a sada stoje u redovima ispred crkvi i manastira. Ni gradonacelnik je iz tih dugih tedova. Ali sada se grle i ljibe ne bi li dobili sto vise glasova. O Irineju ne bih puno komentarisao, sem da ga nikada nisam dozivljavao kao iskreno i toplo duhovno lice. Najmanje je blizak svom narodu, a politika mu je jaca strana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti