U Novom Sadu 463 novozaražena koronom

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da su u protekla 24 sata u Novom Sadu registrovana 463 novozaražena od kovida-19, što je polovina od 956 novih slučajeva u celoj Vojvodini.
U Novom Sadu 463 novozaražena koronom
Foto: 021.rs

Ovo je značajno povećanje broja zaraženih, jer je prethodnih dana bilo oko 300 slučajeva dnevno u Novom Sadu, gde sada ima 4.100 do 4.200 aktivnih slučajeva, što je dvostruko više nego na vrhuncu epidemijskog talasa u julu.

U Vojvodini je u ponedeljak registrovano 956 novih slučajeva, što znači da u pokrajini ima do 8.500 aktivnih slučajeva. Institut je ocenio da je epidemiološka situacija u Vojvodini vanredna, sa daljom tendencijom pogoršanja.

-  U ovom trenutku u 31 opštini situacija se ocenjuje kao vanredna i to u  Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inđiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju i Novoj Crnji - stoji u saopštenju.

Institut navodi i da se u ostalim gradovima i opštinama situacija ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu. Apeluju na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti.

Podsetimo da je prema rečima direktora Doma zdravlja Veselina Bojata, u kovid ambulanti u Novom Sadu u ponedeljak bilo više od 700 pregleda.

  • DonJuan

    17.11.2020 14:57
    Kovid zurke se nesmetano odvijaju svake noci u klubovima bliskim vlasti, ne znam da li su veci retardi krmci i sponzoruse koji ih posecuju ili vlast koja to dozvoljava a licemerno uvodi nove mere. U svakom slucaju ne cudi nista sto se desvaa u gradu krmecih krembila.
  • dex

    17.11.2020 13:35
    strah čuda čini
    @Mario

    Pa verujem da si ti onako stručno upućen, a i preplašen usput....
  • Abc

    17.11.2020 12:34
    Ako se jedna vaspitacica razboli tj ima koronu zasto druga ne ide u karantin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti