Vučević o Exitu: Nezamislivo je da napuste Novi Sad, gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je za njega nezamislivo da Exit festival napusti Novi Sad, poručujući da će se sastati direktorom festivala Dušanom Kovačevićem.
Vučević o Exitu: Nezamislivo je da napuste Novi Sad, gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?
Foto: 021.rs
Hrvatski dnevnik Jutarnji list objavio je danas tekst u kojem, pozivajući se na neimenovani izvor, navodi da bi Exit mogao novi dom da pronađe u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, zato što država ne želi da pomogne festival u teškom trenutku izazvanom korona krizom. 
 
U Exitu su indirektno potvrdili da bi do takvog scenarija moglo da dođe, navodeći za 021.rs da je proteklih godina bilo mnogo ponuda da se festival preseli iz Novog Sada u neku drugu državu, ali da su ih odbijali.
 
"Želimo da ostanemo i razvijamo festival u našem gradu i zemlji. Nažalost, to ne zavisi samo od nas", rekli su u Exit timu, o čemu više možete da čitate na OVOM LINKU.
 
Na pitanje 021.rs o situaciji u vezi sa Exit-om i o tome da bi festival mogao da se odseli iz Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević kaže da to ne može da prihvati.
 
"Pa gde će (Dušan) Kovačević da ide iz Novog Sada, ne mogu to da prihvatim. Gde imaju bolje od Tvrđave i Dunava?", pita gradonačelnik.
 
On navodi da treba da se sastane sa direktorom Exita Dušanom Kovačevićem i da do sada nije imao vremena, zbog obaveza u borbi protiv korona virusa. 
 
"Moram da mu se izvinim ovim putem. Nisam mogao da organizujem sastanak, on je tražio, ali ne mogu da stignem. Korona nam oduzima 90 odsto vremena. Moraju svi koji traže sastanke za neke druge teme da nas razumeju, da samo malo ojačamo, da preteknemo što bi rekao narod, pa da se vratimo na druge teme. Ne mogu da zamislim Exit van Novog Sada, to je za mene nezamislivo. Cenim jako Umag i to sve, ali, kako bih rekao, imaju ATP turnir, a Exit je naš. Prijatelji u Budvi, super, imaju plaže, Exit je naš opet, neka prave Sea Dance, što je opet derivat Exita. Zamoliću Exit da ni ne razmišlja o odlasku iz Novog Sada", zaključuje Vučević.
  • Jonny

    17.11.2020 19:41
    Exit je za grad sa turističkog i finansijskog aspekta veoma bitan. Ali ono što je veoma problematično je lokacija.

    Ne sme da se održava na Tvrđavi i tačka.

    Za sve ove godine je devastirana i oronula, pojedini bedemi su počeli da se odvaljuju. Određene katakombe se urušavaju. Ona nije predviđena za toliki broj ljudi. Turci je nisu oštetili kao što su ovi za poslednjih 20 godina.

    Ali zbog profita sprečava se njeno dovođenje pod zaštitu UNESCO jer bi se time po automatizmu sprečilo održavanja festivala na toj lokaciji.

    A za sve ove godine, niko iz Exit udruženja nije pokrenuo akciju obnavljanja ili uređenje tvrđave. Već su samo uzimali ogroman novac, a kao neprofitno su udruženje. Kakvo bre neprofitno udruženje, uzeli su milione. Samo da se uzima, ali da vrate svom gradu, to ništa.

    Može se Ribarsko Ostrvo adaptirati za festival uz minimalna ulaganja, kao što je Sziget festival u Mađarskoj i da bude još bolji.
  • Zbogom pameti

    17.11.2020 18:29
    Epidemija ih ostavila bez novca i sad trguju..
    Sramotno
  • Dilka

    17.11.2020 18:15
    eeeeeeeeee
    Poceli su sa entuzijazmom i malo para, grupa mladih ljusi sa vizijom, osvetlali obraz Novog Sada, unapredili turizam, doveli gomilu mladog sveta koji i dalje dolaza a sada imate pare za sve pomocnike, savetnike, podpredsednike, Novi Sad na vodi ....... a nemate za one koji na pocetku nisu trazili nista a doneli bum u turizmu. E da vas je sramota do neba. Bljak .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.