Broj novozaraženih i dalje raste, u Novom Sadu 459 obolelih za 24 sata

U Novom Sadu i Vojvodini nastavlja se rast broja novoobolelih od kovida-19 i zabeležen je novi rekord od 1.275 novih slučajeva u pokrajini za jedan dan.
Broj novozaraženih i dalje raste, u Novom Sadu 459 obolelih za 24 sata
Foto: 021.rs

Posle dužeg vremena, na Novi Sad ne otpada polovina novih slučajeva u Vojvodini, iako se beleži veliki broj od 459 novoobolelih, što je nastavak niza započetog za vikend da svakog dana ima više od 400 zaraženih.

Procenjuje se da u Vojvodini ima 10.000 aktivnih slučajeva, a u Novom Sadu više od 5.000, mada Institut za javno zdravlje nije izneo te podatke.

U Institutu ocenjuju epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja, a trenutno se u 35 opština stanje ocenjuje kao vanredno, što je za tri više nego u sredu.

- U ovom trenutku na teritoriji 35 opština situacija se ocenjuje kao vanredna i to u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inđiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju, Novoj Crnji, Novom Kneževcu, Malom Iđošu, Odžacima i Senti. U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu - navode u Institutu.

Iz ove ustanove su ponovili apel građanima da se pridržavaju epidemioloških mera - držanje distance od dva metra, nošenje maske u zatvorenom i otvorenom prostoru, izbegavanje masovnih skupova i okupljanja kao što su žurke, proslave i slično, pranje ruku i odlazak u izolaciju od 14 dana ukoliko se dolazilo u kontakt sa zaraženom osobom.

  • Dragana.

    19.11.2020 15:14
    Milan.
    Mislim da ćemo pre steći imunitet nego što će vakcine doći.
  • Gospodja ministarka

    19.11.2020 13:40
    Struja / danas u podne
    Ispred zngrade EPSa na Bul. oslobodjenja više od 30 ljudi čeka u redu i jedni drugima dišu u vrat...Toliko o postovanju preventivnih meta
  • maja

    19.11.2020 11:37
    redovi
    Dosla je naplata redova ispred poreske.Gradonacelnik je direktno ugrozio
    zdravlj gradjana slanjem neproverenih i zastarelih opomena sa zelenaskim
    kamatama.Sirio paniku preko medija da ce poreska vrsiti prinudnu naplatu
    ako ne plate porez za imovinu koja se u Hrvatskoj i Sloveniji i ne placa.
    Trenutno u poreskoj medju zaposlenima imate enormno zarazenih od virusa.
    S takvim kamatama od nove godine necete imati ko da vam placa poreze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti