Buka iz Toplane uznemirila Novosađane

Građani iz skoro svih delova Novog Sada večeras posle 22 časa mogli su da čuju buku koja potiče iz postrojenja Termoelektrane Toplane (Te-To) u Šangaju.
Buka iz Toplane uznemirila Novosađane
Foto: 021.rs

Kako 021.rs sazanje, buka koja je mnoge građane uznemirila jer je konstantna i liči na zvuk preleta velikog broja teških bombardera ili helikoptera je verovatno posledica povezivanja Te-To na sistem "Novosadske toplane" ili havarije u ovom pogonu.

Podsetimo da već četiri decenije otkako postoji ovaj pogon, buka se čuje kad god se Te-To povezuje kako bi se uključila u sistem daljinskog grejanja grada, odnosno kada se isključuje ili ako dođe do havarije. Ovim postupkom se ispušta vazhuh iz kotlova i cevi, kako bi se izjednačio pritisak.

Za sada iz Te-To i "Novosadske toplane" nisu izdali saopštenje o tome da li je došlo do havarije ili se radi o redovnom povezivanju, a podsetimo da je 17. novembra najavljeno povezivanje sistema Te-To na Novosadsku toplanu, a potom u noći između 18. i 19. novembra radovi na havariji na Glavnoj razdelnoj stanici (GRS).

  • Pseudonim

    23.11.2020 18:37
    Smarate
    Dosta više sa tim dođošima. Ja sam rođen u Betaniji, ceo život živim na kilometar od nje i ne vidim po čemu je to nešto bitno.
    Bitno je kakav si a ne odakle. Vi sa tim komentarima pokazujete kakvi ste i činite da se stidim odakle sam

  • SANGAJKA

    23.11.2020 17:27
    D
    Za one koju su culi prvi put ili nisu culi nikad i za one koji misle da je ovo NENORMALNO sto su odrdjeni ljudi navikli na ovu retku buku,ja je slusam 43 god . Meni nije vazno ni kada ste dosli ni kada ce ko doci ili otici samo jedno DOBRODOSLI U SANGAJ!
  • jovica

    23.11.2020 09:36
    Mene vise uznemirava CoVid-19

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti