Povelje Sremskih Karlovaca opštinskoj funkcionerki i povereniku SNS, bez titule počasnog građanina

Povelju Opštine Sremski Karlovci za 2020. godinu dobila je, između ostalih, Nada Ostojić Agbaba, rukovodilac opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti.
Njoj je, kako je navedeno u obrazloženju, povelja pripala za višedecenijski rad i pomoć ljudima u najtežim životnim situacijama i dugogodišnji humanitarni rad u Sremskim Karlovcima.
 
Osim nje, priznanja su uručena i nekadašnjem rektoru Karlovačke bogoslovije protojereju-stavroforu Jovanu Petkoviću, Komeserijatu za izbeglice i migracije i direktoru novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdanu Živanoviću, koji je inače i poverenik Srpske napredne stranke za Sremske Karlovce
 
Zahvalnica je uručena novinarki Jugović radija Snežani Janić. 
 
Kako je u obrazloženju skupštinske odluke napisano, Jovanu Petkoviću povelja je dodeljena za afirmaciju mira i ljubavi među ljudima, vođenje srpskog naroda svetosavskim putem, humanitarni rad, kao i nesebičan doprinos u radu Karlovačke bogoslovije. Komesarijat za izbeglice i migracije dobitnik je povelje za profesionalni pristup izgradnji stanova namenjenih izbeglima na teritoriji opštine i stručnoj pomoći oko njihovog zbrinjavanja. Za profesionalno, velikodušno i požrtvovano angažovanje tokom pandemije kovida-19 lokalni parlament je doneo odluku da se povelja ove godine dodeli dr Bogdanu Živanoviću. Zahvalnica kao priznanje za ostvarenja u toku godine pripala je Snežani Janić za humanitarni rad i promociju opštine.
 
Ove godine nije dodeljena titula počasnog građanina Sremskih Karlovaca, za koju je prvobitno jedini predloženi bio pokrajinski premijer Igor Mirović. Njega je za tu čast pedložio Željko Dimić predsednik odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini opštine Sremski Karlovci, ali su Mirovićeve stranačke kolege, na iznenađenje Dimića i predstavnika opozicije, odbile taj predlog. 
 
Sedmočlana komisija, sačinjena uglavnom od članova Srpske napredne stranke, odbila je predlog zbog "formalnih nedostataka", uprkos obrazloženju predlagača koji je Mirovića ocenio kao "darovitog  pesnika, ali i političara koji je svojim zalaganjem pomogao mnogim značajnim projektima na teritoriji opštine".
 
Reagujući na ovaj predlog, ali i njegov ishod, Mirović je rekao da nije dao saglasnost da bude predložen za ovu čast i istakao da ponašanje odbornika i rukovodstva opštine koji su zloupotrebili njegovo ime smatra neodgovornim. Opširnije OVDE.
 
Priznanja su uručena na dan opštinske slave u subotu, 21. novembra.
  • M

    23.11.2020 22:44
    Sta ova ekipa iz SPC glumi sa ne nosenjem zastitnih maski.Prvi ne postuju zakon,pre svega daju los primer narodu svojim ponasanjem.
  • Linea

    23.11.2020 21:11
    Ispade Mirovic pametniji od ovih njegovih brukatora ..... samo ga brukaju
  • Goran

    23.11.2020 20:40
    Zahvalnica
    Bravo, Svarcova, apsolutno zasluzeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti