U Novom Sadu rekordan broj obolelih - 441 pacijent u kovid bolnicama

U kovid bolnicama u Novom Sadu danas se leči rekordan broj - 441 pacijent oboleo od Covid19, što je za 24 više nego u ponedeljak.
U Novom Sadu rekordan broj obolelih - 441 pacijent u kovid bolnicama
Foto: 021.rs

U Kliničkom centru Vojvodine, odnosno njenih šest kovid bolnica, trenutno se leči 321 pacijent što je za 10 više nego dan ranije, a povećan je i broj osoba na respiratoru kojih je sada 22, dok ih je u ponedeljak bilo 18. KCV je naveo i da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа korona, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

U Vojnoj bolnici se u utorak nalazi 26 pacijenata, što je za šest manje nego dan ranije. Na Institutu za plućne bolesti se danas nalazi 94 pacijenta, što je za 20 više nego u ponedeljak. Sa ovim brojem, Institut je za tri dana od početka rada kao kovid bolnica skoro popunio sva mesta i ostalo je tek nekoliko kreveta slobodno.

Iz KCV-a i danas, kao i prethodnih meseci, nisu saopštili da li je bilo preminulih, kao i koliko je primljenih i otpuštenih pacijenta.

Podsetimo da je ranije danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio da su skoro svi bolnički kapaciteti u Vojvodini popunjeni, jer danas leži oko 1.400 pacijenta, kao i da se nastavlja sa rekordnim brojevima novozaraženih u Vojvodini i Novom Sadu.

Više o tome čitajte OVDE.

  • Kako

    13.12.2020 22:43
    Nikako
    Ljudi nešalite se moj sin je umro u KCV.primljen je 22nov.od upale pluća a preminuo 23 u 23.55h.da ga doktori nisu stavili na poluintenzivnu nego su čekali da padne kad je posao u toalet da bi ga u nesvesnom stanju zbunjeni nosili na ortopediju na intezivnu u 7 i pokušavali arinimaciju bez uspjeha.bio je prvak jug.u fulkontakgu.visoko obrazovan patriota i ode neodgovornosgi doktora.možda negrešim u 47 godini.
  • Milan

    24.11.2020 20:02
    Imate pravo
    Izvinjavam se, nisam dobro pročitao.
  • Ljubaan

    24.11.2020 19:06
    Lažu
    Nekom umro muž nekom žena nekom ujak mekom tetka, nekom deda nekom baba nekom sin, nekom kćer,nekom najbolji prijatelj, prijateljic Lažu Korona ne postoji Ajmo na žurku da i nama neko umre. Brojevi se ne slažu zamisli lažu, još je jedan dokaz da lažu,
    Bože urazumi Srbe molim te za njihovo dobro ,valjda tebi veruju ako ne veruju svojim očima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.