Vučević: Još nema zahteva za privremenu kovid bolnicu na Novosadskom sajmu, u Gerontološkom zaraženi zaposleni

Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da je epidemiološka situacija u Novom Sadu veoma nestabilna, nesigurna i teška uz veliki pritisak na sve zdravstvene ustanove.
Vučević: Još nema zahteva za privremenu kovid bolnicu na Novosadskom sajmu, u Gerontološkom zaraženi zaposleni
Foto: 021.rs
Vučević je naveo da je u proteklih 24 časa bilo oko 450 novozaraženih u Novom Sadu, što znači da ima veliki broj novoobolelih i velik je pritisak na kovid ambulante i kovid bolnice. On je povodom informacija da ima zaraženih korisnika Gerontološkog centra naveo da su, prema njegovim saznanjima, oboleli samo zaposleni u ovoj ustanovi.
 
"Ima inficiranih među zaposlenima. Svi su oni inficirani, da tako kažem, spolja. Svi korisnici gerontološkog centra su izolovani od spoljašnjeg sveta i jedini kontakt sa svetom van domova je preko zaposlenih", kaže Vučević.
 
On je dodao da se ustanova trudi da zaštiti korisnike i to već traje mesecima, pod nesvakidašnjim uslovima.
 
Vučević je dodao da za sada nema zahteva da se deo Novosadskog sajma, kao proletos, pretvori u privremenu kovid bolnicu. On je dodao i da nije samo u pitanju broj kreveta, već i ko bi tu radio, jer broj medicinara nije neograničen.
 
Gradonačelnik se nada da će narednih dana biti povoljnija epidemiološka situacija, da će se kriva zaravnati i da će već od 1. decembra krenuti da pada broj. Kako je naveo, nakon današnje sednice Kriznog štaba očekuju se nove mere, verovatno iz domena rada sistema obrazovanja. 
 
Prema njegovim rečima, sada je veliki problem i to što se zaražavaju cele porodice, što se proletos i letos znatno ređe događalo.
  • Stanoje

    25.11.2020 20:40
    @S.

    Zbog korupcije i neodgovornosti države u zadnjih par godina hiljade medicinara je napustilo Srbiju. Političari su najodgovorniji za ovu situaciju. Tako da mi stvarno nije jasno ko bi mogao da radi u tim bolnicama.
  • Mili

    25.11.2020 19:33
    Ne verujem
    Ovo je strašno ko nas vodi i ko o nama vodi brigu. Podseti me na vic da će zima biti jaka jer indijanci skupljaju drva.
    Kako bi bilo mudro da ništa ne govori. Ovo je dno dna. Bruka za grad i sve nas.
  • Ron Jeremy

    25.11.2020 19:14
    Nemaš ti pojma Miloše, jer nikada nisi ništa radio. I advokatsku kancelariju ti je vodio otac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti