Forbs uvrstio Srbiju i Novi Sad na listu pet zemalja koje preporučuje

Poznati američki magazin Forbs uvrstio je Srbiju na listu pet zemalja koje preporučuje turistima željnim da posete manje poznate evropske destinacije, a uz našu zemlju na svojevrsnoj top listi nalaze se i Moldavija, Letonija, Slovačka i Crna Gora.
Forbs uvrstio Srbiju i Novi Sad na listu pet zemalja koje preporučuje
Foto: 021.rs
Uz ilustraciju na kojoj se našao Hram Svetog Save, Forbs svojim čitaocima koji vole da posete destinacije "van uobičajenih turističkih staza" preporučuje da dođu i u Srbiju koja je, kako navode, puna prirodnih izvora tople mineralne vode i može da se pohvali banjama svetske klase, koje privlače posetioce iz cele Evrope.
 
"Vrnjačka i Ribarska banja se posebno ističu kao popularne destinacije za odmor i opuštanje", navodi Forbs.
 
Preporučuju se i posete gradovima sa istorijskim nasleđem, poput Niša ili Novog Sada, uz napomenu da je prvi rodni grad rimskog cara Konstantina, a da je drugom nadimak "Srpska Atina".
 
"Nijedan posetilac ne bi trebalo da propusti posetu Beogradu, jednom od najstarijih gradova Evrope, koji ne samo da je pun arheoloških iskopina, već ima i 'živahnu scenu' za ljubitelje hrane i pića", piše Forbs.
 
Naglašava se da u vreme pandemije svaki turista treba da bude oprezan i da pre odlaska u inostranstvo proveri epidemiološku situaciju i preporuke američkog Centra za kontrolu zaraznih bolesti.
  • Leleee

    26.11.2020 09:37
    brendirani
    Pa Novi Sad je postao prepoznatljiv po mjegovim brendovima: Vičinić, Kravić, Amidžić, Mesarević itd. Podugacak je sposak!
    Uskoro cemo postati grad pameti!
    Samo napred i napredno.
  • Lule

    26.11.2020 09:28
    A sto ste poznati
    Od cega se pametan stidi time se budala ponosi. Sram vas bilo. Cime imate da se pohvalute...?
    Pokrijte se tim usima i cutite, to bi vam bilo najpametnije.
  • Vlada

    26.11.2020 09:07
    @Piško

    Pa ni ti ne pričaš srpski očigledno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti