U KCV primljen najveći broj pacijenata u jednom danu

Bolnički kapaciteti u Novom Sadu su sve popunjeniji i danas u novosadskim bolnicama leže 483 kovid pacijenta, što je novi rekord, a iz KCV-a kažu da su u četvrtak imali najveći broj prijema u jednom danu.
U KCV primljen najveći broj pacijenata u jednom danu
Foto: Marija Erdelji

Kako su naveli, pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodni dan obeležio je najveći broj primljenih kovid pacijenata na bolničko lečenje i hоspitаlizоvаna su 52 pаciјеntа.

Trenutno, u  Kliničkоm cеntru Vојvоdinе lеči se 359 pаciјenata, što je za 13 više nego u četvrtak. Broj pacijenata na respiratoru nije se promenio - i dalje ih ima 23, a veliki procenat obolelih zahteva kiseoničku terapiju.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 27 pacijenata, što je jedan više nego dan ranije.

Na Institutu za plućne bolesti danas se nalazi 97 pacijenata obolelih od kovida-19, što je jedan pacijent manje.

Iz KCV ni ovaj put nisu saopštili koliko je bilo otpuštanja pacijenata i da li je bilo preminulih.

Iz ove ustanove su dodali da kao kovid bolnice rade Klinikа zа infеktivnе bоlеsti, Klinikа zа mеdicinsku rеhаbilitаciјu, Klinikа zа аbdоminаlnu hirurgiјu, Klinikа zа urоlоgiјu, Klinikа zа plаstičnu hirurgiјu, Klinikа zа mаksilоfаciјаlnu hirurgiјu, Klinikа zа оtоrinоlаringоlоgiјu, Klinikа zа оrtоpеdsku hirurgiјu i trаumаtоlоgiјu, Klinikа zа nеurоhirurgiјu, Klinikа zа vаskulаrnu hirurgiјu, kао i Klinikа zа аnеstеziјu, intеnzivnu tеrаpiјu i tеrаpiјu bоlа.

  • M.A.Pulmolog.

    27.11.2020 18:55
    Sara.
    Posledice od covid bolnica tek ćemo na žalost isto videti na kraju epidemije,bojim se da ćemo imati veliki broj umrlih od kardiovaskularnih bolesti tj od srca i da ćemo imati još veći broj umrlih onkoloških pacijenata i od ostalih primarnih bolesti.


    Sve bolnice su covid bolnice,operacije se odlažu pa ćemo imati i po kućama,stanovima umrle to je samo jedan deo problema koji ćemo imati posle epidemije a imaćemo mnogoo ozbiljnih problema koje neće moći popraviti ni za 15godina.



    Ostale bolesti nisu zarazne ali nisu ni nestale zbog corone niti ce nestati.


    Imamo svaki dan po 10-15 nove pacijente sa primarnih bolestima njih šaljemo na listu čekanja do ko zna kada svesni da mogu u svojim kućama stanovima da umru,ali i njih ćemo staviti u statistiku da su umrli OD covida19.
  • Milenko

    27.11.2020 18:48
    Nesistematizovani sistem
    Znači u ovom trenutku je maler ako se neko razboli od nečega što nije Korona virus.
  • Dragan

    27.11.2020 17:59
    Eh
    Da pogodim zaražene iz cele Srbije dovodite u Novi Sad.Beograd ima 8 a NS samo jedni bolnicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti