GSP pojedine polaske autobusa ukida, a pojedine pojačava

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" od danas, 1. decembra uskladilo je polaske na gradskim autobuskim linijma zbog epidemije Covida-19.
GSP pojedine polaske autobusa ukida, a pojedine pojačava
Foto: 021.rs

Kako su naveli u ovom preduzeću, u špicevima, što je otprilike od 7 do 9 časova i 14 do 17 časova, pojačaće kapacitete na linijama tako što će umesto manjih ići veći autobusi, dok će van tog perioda, kao i posle 18 časova biti ukinuti određeni polasci.

GSP nije precizirao kako će to biti izvedeno i na kojim gradskim linijama, samo je naveo da će građani detalje moći da vide na sajtu preduzeća u delu gde je Red vožnje, u kom će polasci biti precrtani i imaće oznaku NVR (Ne saobraća vanredna situacija).

Takođe, od danas više ne saobraća noćna linija 18a i 18b.

U GSP-u navode da će svi polasci na prigradskim i međumesnim linijama redovno voziti.

Odluke o promenama u redu vožnje autobusa GSP se donose na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije.

Za sada nije poznato do kada će važiti ove izmene, a podsetimo da su svi u obavezi da u vozilima gradskog prevoznika nose zaštitne maske, kao i da je GSP trebalo da obezbedi redare koji kontrolišu da li se putnici pridržavaju mera.

  • Budisava

    01.12.2020 07:33
    Evo jutarnji bus za Novi Sad iz Budisave (broj busa 728)kao štenara,dali je moguće da celo leto nije moglo da se popravi postojeće grejanje???Dali iko od dotičnih koji prave rasporede putuje autobusima kad se desi da ima razmaka medju busevima i do 60 minuta?
  • g pen

    01.12.2020 07:04
    Ama, to znaci da izmedju spiceva nece ni polaziti jer su isli katastrofalno. Setite se devedesetih i patriJotskog GRASa kada sam o sto kroz prozor nismo ispadali. Po ugledu na Beograd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti