Šta ako vaš član porodice premine u Kliničkom centru Vojvodine?

Obolelih od kovida iz dana u dan je sve više, pa je tako i broj hospitalizovanih u novosadskim bolnicama sve veći.
Šta ako vaš član porodice premine u Kliničkom centru Vojvodine?
Foto: Marija Erdelji
Iako u ovom trenutku nije poznat ukupan broj preminulih od virusa korona u svim ustanovama, pa tako ni u Kliničkom centru Vojvodine, bitno je poznavati proceduru koju ustanova mora da poštuje prilikom prijave smrti pacijenta.
 
Kako za 021.rs kažu u Kliničkom centru Vojvodine, postoji procedura o utvrđivanju vremena i uzroka smrti i prijavljivanja smrti u KCV, prema kojoj se o vremenu i uzroku smrti pacijenta odmah, a najkasnije u roku od šest sati od utvrđene smrti, obaveštava punoletni član porodice preminulog.
 
To se može učiniti usmeno, tako što doktor informaciju saopšti članu porodice, ako je član porodice u bolnici u tom trenutku. U slučaju da član porodice nije u bolnici, biće pozvan da dođe za sve detaljnije informacije u bolnicu.
 
Još jedna opcija (i dalje zastupljena) je telegram, ukoliko niko iz porodice nije u trenutku smrti u bolnici i ne postoji usmeni kontakt.
  • Novosadista

    02.12.2020 00:33
    Informišite se
    Slavici Dokmanović

    Srbija nema uslove da bi radila obdukcije...vi i dalje niste ukapirali da živite u zemlji trećeg sveta...uostalom, da li isti zakoni važe u redovnim uslovima i u islovima pandemije
  • rada

    02.12.2020 00:04
    Ovo je strasno!!!
    @ Djura
    Primi moje saučešće, drži se.
  • Đura

    01.12.2020 20:12
    Moj otac je primljen u KCV zbog teškog moždanog udara. Test na koronu je pokazao da nije imao koronu prilikom prijema u KCV. Nakon dva dana je drugi test pokazao da ima koronu. Lečen je prioritetno od kovida a ne od primarne bolesti zbog koje je primljen tamo. Preminuo je nakon pet dana 28.11.2020. u
    kovid odeljenju KCV-a pošto je prebačen tamo. Ja sam taj dan uporno zvao telefonom od 15 do 18 časova da saznam neku informaciju o svom ocu. Bezuspešno. U 18 i 10 dobijam doktora koji mi saopštava da mi je otac preminuo u 15 i 10 tog dana. Rekao mi je da bi me Lisje obavestilo o smrti moga oca da nisam dobio njega na telefon pošto su njih obavestili o smrti moga oca. Rekao je i da neće raditi obdukciju pošto se zna od čega je preminuo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti