U novosadskim bolnicama leži 561 kovid pacijent

U novosadskim kovid bolnicama danas je postignut novi rekord u broju pacijenata na lečenju, kojih sada ima 561, a sve je veći i broj obolelih na respiratorima i sada ih je 37.
U novosadskim bolnicama leži 561 kovid pacijent
Foto: 021.rs

U Kliničkom centru Vojvodine na lečenju su 432 kovid pacijenta, što je za 10 više nego u petak, dok se na respiratorima nalazi 27 pacijenata, odnosno dvoje više.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu leče se 32 obolela od kovida-19, što je za tri pacijenta više.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici danas leži 97 pacijenata, odnosno četvoro manje, dok je na respiratorima njih 10, odnosno jedan više nego dan ranije.

Iz zdravstvenih ustanova ni danas, kao ni mesecima unazad, nisu saopštili da li je bilo preminulih.

U Kliničkom centru Vojvodine očekuju da će u nedelju početi prijem prvih pacijenata na Novosadskom sajmu. Kapacitet Hale 1 je, prema navodima Ministarstva odbrane i Grada Novog Sada, 312 kreveta za pacijente i 40 za medicinare, dok se, ako bude bilo potrebno, za 48 sati i Master hala može pretvoriti u bolnicu.

  • ozlojedjen

    05.12.2020 21:17
    @Ana

    Vas ljudski apel nagradjen je minusima.
    Te minuse vam ne dele ljudi vec "ljudi".
  • Ana

    05.12.2020 17:00
    Strasno
    Ko brine o tolikim pacijentima. , Tesko medecinskom osoblju....
    Zbog neodgovornosti ,..lezace pacijenti po ulicama...
    Hajde narode, probudi se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti