Novi rekord u broju obolelih od korone koji se leče u Novom Sadu, ukupno više od 11.200 zaraženih

U Novom Sadu je trenutno hospitalizovano 604 obolelih od korone, što je 26 više nego juče.
Novi rekord u broju obolelih od korone koji se leče u Novom Sadu, ukupno više od 11.200 zaraženih
Foto: 021.rs

Klinički centar Vojvodine navodi da je u tu ustanovu u protekla 24 sata primljen veliki broj obolelih od Covid19, što se vidi i iz novih rekordnih brojeva osoba na lečenju u Novom Sadu, kao i pacijenta na respiratoru.

Na 11 klinika Kliničkog centra Vojvodine leči se 447 kovid pacijenata, što je 12 više nego juče. Na respiratorima je 36 osoba, što je troje više nego dan ranije.

U privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu, gde su smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, nalazi se 24 obolelih, sedam više nego juče.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu leči se 28 pacijenata, što je dvoje više nego u utorak.

Na Institutu za plućne bolesti hospitalizovano je 105 pacijenata, pet više nego juče. Jedanaest njih je na respiratorima, jedan više nego juče.

Zdravstvene ustanove i dalje ne navode podatke o broju otpuštenih sa lečenja ili preminulih.

U Novom Sadu više od 11.200 obolelih od Covida19

U Novom Sadu je proteklog dana registrovano još 503 novoobolelih od korone, pa je sada u najvećem gradu Vojvodine 11.235 zaraženih.
 
U Vojvodini je za jedan dan registrovan još 1.921 slučaj Covida19, dok je ukupno u pokrajini zaraženo 37.765, ali Institut za javno zdravlje Vojvodine procenjuje da je taj broj daleko veći.
 
"U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja sa tendencijom stabilizacije. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 503. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici", navodi ova zdravstvena ustanova.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa mogućom tendencijom stabilizacije na visokim nivoima u narednom periodu.
  • Oko Grom

    09.12.2020 16:01
    Komedija
    Šta je sa vakcinom, rekao svjetski tata kad mi možemo.
    E mi ne ćemo.
    Riljaj lazo
  • Veljko

    09.12.2020 13:42
    A o domovima za stare, muk!
    U domovima gde je i proletos bilo corone sa smrtnim ishodima, opet isto...
    Samo ovoga puta ni medije to ne interesuje, a ljudi umiru zaraženi od "čuvara" njihovog zdravlja, bez pozdrava sa porodicom.
  • Milan

    09.12.2020 12:40
    Po zvanicnoj evidenciji 11.000 trenutno zarazenih u Novom Sadu? Ako je realan broj 5 puta vec (a sigurno jeste posto se uglavnom testiraju po 1 iz porodice osim ako nemaju simptome, dok se asimptomaski slucajevi skoro uopste ne testiraju) to je 50.000 ljudi, svaki sesti Novosadjanin je trenutno zarazen... neka dodju Svedjani da vide sta je Srpski model.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti