Za radove na uređenju okoline Lidla na Futoškom putu 155 miliona dinara iz budžeta

Gradska uprava za građevinsko zemljište raspisala je tender za izvođenje radova na saobraćajnom i komunalnom uređenju nekadašnjeg prostora Rasadnika na Futoškom putu, gde je u toku gradnja prodajnog objekta kompanije Lidl.
Za radove na uređenju okoline Lidla na Futoškom putu 155 miliona dinara iz budžeta
Foto: 021.rs

Planira se gradnja saobraćajnica od više stotina metara koje bi budući kompleks Lidla spojile sa Futoškim putem, a raskrsnica će biti u vidu kružnog toka.

Pored saobraćajnica sa parkinzima kojih će biti 196 i još sedam za osobe sa invaliditetom, gradiće se biciklistička staza od 455 metara, kao i pešačke staze.

Kako se vidi i iz konkursne dokumentacije, postaviće se i 52 stuba javne rasvete i kako je ovde ranije bio Rasadnik, sa Gradskim zelenilom kao i investitorom Lidlom je ugovoreno da se sačuva deo stabala koja su ranije zasađena na toj lokaciji.

Predviđeno je i da se naprave dva kraka od oko 750 metara vodovodne mreže, kao i nešto kraća kanalizaciona mreža i atmosferska kanalizacija od skoro 700 metara.

Rok za dostavaljanje ponuda je 5. januar, a procenjana vrednost radova je 151.250.000 dinara.

Podsetimo da je Lidl na Futoškom putu počeo radove početkom novembra sa rokom završetka do kraja maja. Vrednost radova koje izvodi Lidl su gotovo 200 miliona dinara, a ovaj plac na mestu nekadašnjeg Rasadnika kupili su na licitaciji 2017. godine po ceni od 233,4 miliona dinara.

  • Moka

    11.12.2020 22:47
    Ej šarani
    Kome treba taj Ludl. Vama da uzmete procenat. Ja nenam svaki dan ni za mleko deci a vi uredjujete okolinu na move i postojece trzne centre. Bitange jedne pokvarene.
  • ns

    11.12.2020 08:46
    Za NS65 ;
    Očigledno da ti dobro ne čitaš , pre nego se latiš tastature ...
    Gradska uprava za građevinsko zemljište , odnosno grad Novi Sad je investitor radova na budućem kružnom toku itd.Grad ulaže 155 miliona od poreskih obveznika Novog Sada .

    Sa investitorom Lidlom je ugovoreno da se sačuva deo stabala koja su ranije zasađena na toj lokaciji. Što znači da se ovo odnosi samo na predmetnu lokaciju - plac Lidla...
  • Djomla

    10.12.2020 21:39
    Sta nije jasno
    Vratice se kroz porez.bice vise radnih mesta konkurencija je dobra samim tim se povecavaju plate potraznjom radnika.msm nama nista ne valja I kad realno je ok.secam se kad je bivsa vlast gradila trzne centre kaze samo trzni centri a nas novkabel propada nema proizvodnje.sad ima proizvodnje kaze nevalja pravimo kablove.e jesmo opiceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.