Treći put tender za postavljanje pešačkih semafora u Jevrejskoj, Futoškoj i na Limanu

Uprava za građevinsko zemljište i investicije treći put je raspisala tender za postavljanje tri pešačka semafora na više lokacija u Novom Sadu.
Treći put tender za postavljanje pešačkih semafora u Jevrejskoj, Futoškoj i na Limanu
Foto: 021.rs

Radi se o semaforima koji treba da budu postavljeni na postojećim pešačkim prelazima u Jevrejskoj ulici, u Narodnog fronta 52, kao i Futoškoj 54, a to će biti učinjeno kako bi se povećala bezbednost pešaka i biciklista.

Rok za dostavljanje ponuda je 28. decembar. 

Ovo je treći put da gradska uprava raspiše tender, prethodna dva nisu uspela jer se ili niko nije javio ili nije bilo ispravnih ponuda.

U prvom pokušaju niko se nije javio na tender.

U drugom pokušaju, koji je bio tokom novembra, za pešački semafor u Jevrejskoj ulici, kod ugla sa ulicom Vase Pelagića, bila je samo jedna ponuda i to preduzeća "Montop" iz Veternika, JKP "Put", "Gratel" i "Meridijan projekt" iz Novog Sada, ali je ona proglašena neprihvatljivom, jer ove firme nisu imale veliki deo dokumentacije, između ostalog čak ni rok za obavljanje posla. Ove firme su ponudile da posao urade za 8.641.389,82 dinara bez PDV-a, što je u okviru procenjene vrednosti nabavke od 8.750.000 dinara.

Na tenderu za pešački semafor u Narodnog fronta 52 i Futoškoj 34 javile su se iste firme kao jedini ponuđači, ali im je ponuda odbijena - iz istog razloga. Po pitanju vrednosti radova, za postavljanje pešačkog semafora u Narodnog fronta su tražili 7.667.650,8 dinara bez PDV-a što je u sklopu procenjene vrednosti od 7,7 miliona dinara, dok su za Futošku imali ponudu od 4.804.791,64 dinara bez PDV-a što je nešto manje od procenjenih 4,9 miliona dinara.

  • Ns

    22.12.2020 16:01
    Joj joj
    Pa sta ce nam semafor u Jevrejskoj taj prelaz treba skroz ukinuti.Stvoricete cep ufffff pardon bice sinhronizovani semafori.Kakvi mozgovi.
  • Dejan

    22.12.2020 14:06
    Semafor Raše Radujkova
    A semafor koji je planiran u Radomira Raše Radujkova ? Koliko treba pešaka da bude udareno da se VI smislite. Skoro svaki dan nekog zveknu. Strašno. Kad vi jedan semafor ne možete da napravite , užas ?!
  • hm

    22.12.2020 12:34
    U Narodnog Fronta 52 prelazim svaki dan više puta, pešački prelaz je izuzetno pregledan, i za pešake i vozače; ništa ne ometa pogled, ima ležeći policajci; mogu da kažem da su vozači na ovom mestu izuzetno pristojni i nikad ne moram da čekam da predjem; zaustavljaju se bez problema. Stvarno nemam objašnjenja zašto za ovaj prelaz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti