FOTO: Oštećenja na kružnom toku u Marka Miljanova nakon svečanog otvaranja, kamenu kocku zamenio asfalt

Skoro dva meseca nakon što je za saobraćaj otvoren kružni tok popločan kockom u Ulici Marka Miljanova, kod Kvantaške pijace, ova raskrsnica je morala da bude asfaltirana zbog oštećenja, saznaje 021.rs.
FOTO: Oštećenja na kružnom toku u Marka Miljanova nakon svečanog otvaranja, kamenu kocku zamenio asfalt
Foto: 021.rs

Naime, pre nekoliko dana putari su izvadili kamenu kocku, kaldrmu koja je stajala oko kruga u centru raskrsnice, i asflatirali ovaj prostor, na iznenađenje građana i svih koji su prolazili ovim delom grada, a koji su mislili da su radovi završeni još pre dva meseca. Novosađani koji su se obratili 021.rs naveli su da su mašine i radnici za samo nekoliko sati uklonili kaldrmu i postavili asfalt.

"Kako su to izveli radove kad su morali da koliko mesec, mesec i po dana nakon završetka vade kaldrmu i sve asfaltiraju. Kocke su ispale, ali nisam očekivao da će sve da ih izvade i potpuno asfaltiraju kružni tok", priča jedan od stanara Ulice Marka Miljanova koji se javio 021.rs.

U Gradskoj upravi su za 021.rs naveli da je moralo da se reaguje zbog prometa teškog saobraćaja na ovoj raskrsnici koji je doveo do oštećenja postojeće podloge.

"Za potrebe izgradnje brze pruge određena je privremena zabrana saobraćaja u delu Temerinske ulice u zoni raskrsnice sa Venizelosovom ulicom. Tranzitni saobraćaj preusmeren je između ostalog na Ulicu Bajči Žilinskog, Beogradskim kejom, Ulicom Marka Miljanova i Venizelosovom ulicom prema drumsko-železničkom mostu i dalje redovnim tranzitnim pravcem. Usled velike izloženosti intenzitetu teškog, teretnog saobraćaja, došlo je do delimičnog oštećenja prstena kružne raskrsnice, koja je projektovana kao gradska saobraćajnica za najveće opterećenje - gradski autobus ili najveće komunalno vozilo. U cilju očuvanja bezbednih uslova za odvijanje saobraćaja pristupilo se urgentnom ojačanju prstena kružne raskrsnice", navode u Gradskoj upravi.

Za sada u lokalnoj upravi nisu imali informacija da li će se jednog dana kada prestane preusmeravanje teškog saobraćaja na ovaj pravac, kaldrma vratiti u centar kružnog toka u Ulici Marka Miljanova.  

Kako je izgledalo svečano otvaranje ove raskrsnice i ostatka Ulice Marka Miljanova za saobraćaj, pogledajte OVDE.

  • Bojan

    24.12.2020 08:05
    Loš izgovor
    Oštećenje kaldrme nema veze sa prolaskom teretnjaka sa keja ka mostu. Oni imaju posebnu desnu traku koja ni ne ulazi u kružni tok(slika 6). Samo loše odrađen posao. Ni taj asfalt neće duže izdržati. Trebao je tu ivičnjak od jedno 30cm,pa da vidiš kako se može lepo ući u kružni bez da se seče kroz njega.
  • Vojvodina Republika

    22.12.2020 18:17
    Turske kaldrme traju vekovima, srpske - ni po godine. Garant su napravljene u Kini.
  • Ja

    22.12.2020 15:15
    Al se peru pare.Naprdno asfaltiranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti