FOTO: Lokali u Novom Sadu planiraju doček i posle 21 čas, za koronu ko još mari

Na novosadskim ulicama i na društvenim mrežama mogu se videti najave proslave Nove godine uprkos merama Kriznog štaba koje još uvek ostaju nepromenjene.
FOTO: Lokali u Novom Sadu planiraju doček i posle 21 čas, za koronu ko još mari
Foto: 021.rs
Dnevne žurke, prema ovim najavama, počinju već u podne, a ulaz je uglavnom besplatan. Dok je organizovanje dnevnih žurki koje bi trajale do 17h, odnosno 20h bez muzike, još uvek moguće, uz poštovanje mera za suzbijanje širenja epidemije virusa korona, sam doček Nove godine nije na vidiku, ukoliko se ne popuste mere.
 
Međutim, mnogi od lokala u centru grada i pojedini splavovi na Ribarcu već su izlepili grad plakatima i "okitili" društvene mreže najavama "najluđe noći". U većini lokala vreme početka žurke je 21 čas. Već su zakazane i reprize novogodišnje noći, takođe, sa početkom u 21 čas.
 
Neke diskoteke su u opis događaja uključile i mogućnost da do proslave ipak neće doći, pa su uz cene i program napisali da će "u slučaju otkazivanja, novac biti vraćen". Pojedini lokali napominju i da treba da se poštuje distanca od dva metra. 
 
 
Medicinski deo Kriznog štaba već nedeljama unazad ističe da bi posle Nove godine moglo da dođe do "eksplozije" broja zaraženih, naročito ako proslave u lokalima budu dozvoljene.
 
Epidemiolog, dr Predrag Kon je, govoreći o dočeku Nove godine, rekao da nije tajna da su lekari iz Kriznog štaba preporučivali ograničenje kretanja od 19h do pet ujutru, ali da za sada za tim nema potrebe.
 
"Uobičajeni doček nije realna opcija i to bi bilo katastrofalno", rekao je Kon pre samo nekoliko dana i dodao da je epidemijska situacija i dalje nepovoljna i da se dešava da nema mesta u bolnicama.
 
Dr Branislav Tiodorović je, s druge strane kazao da nije za policijski čas, ali da treba apelovati a ljude da proslave praznik u krugu porodice. 
 
"Nije dobro da budu u restoranima, na organizovanim proslavama, u gužvi. Nama su ljudi koji su stajali u redovima ispred klubova i splavova završili u redovima ispred infektivnih klinika zajedno sa članovima porodice", rekao je Tiodorović.
 
Članica Kriznog štaba i ministarka za rad i socijalnu politiku Darija Kisić Tepavčević apelovala je na građane da Novu godinu provedu u najužem krugu porodice, ali i da se i tada pridržavaju preventivnih mera. 
 
"Naravno da nije moguće kontrolisati slave po kućama ali nekako se nadam da svi polazimo od sebe i želimo da imamo zdravu atmorferu u svojim kućama", rekla je.
 
I imunolog Srđa Janković danas je izjavio da nema poboljšanja situacije koje bi dozvolilo da se govori o ozbiljnijem popuštanju mera.
 
Istakao je da će medicinski deo Kriznog štaba napraviti konsenzus gde je crvena linija preko koje se neće ići za novogodišnju noć. Važno je, kako je zaključio, da za Novu godinu ne bude okupljanja.
  • Zastita

    26.12.2020 11:25
    zastita
    U zemljama zapadne Evrope, zabranili rad restorana kafica i klubova, ali je zato drzava uplatila svim radnicima 80% zarade u ugostiteljstvu da preguraju zatvaranje. Izracunali su da drzavu vise kosta bolovanje radnika od covida i prekovremeni rad zdravstvenih radnika i lecenje, lekovi, boce sa kiseonikom nego sto ce zatvoriti sve i uplatiti radnicima veci deo zarade. Niko se ne buni sto ostaje kod kuce
  • L

    26.12.2020 09:10
    L
    Bolje vi proverite zlatibor,kopaonik...nema mesta do 10 janura sve je puno. A onda opet cevam biti krivi ugostitelji u novom sadu.
  • /

    25.12.2020 22:52
    /
    @Zamišljen
    za pocetak skloni ikonu iz ordinacije
    @Ugostitelj 2
    kada ostanes bez gostiju tek ces onda biti u krizi

    ovo vase ponasanje je vec vidjeno tokom epidemija u istoriji.
    resavalo se adekvatnim odgovorom vlasti i vojske.
    obzirom da njihovog reagovanja nema onda znate kakva nam je vlast

    puka je izmisljotina da je tokom variole tito mazio gradjane i obolele jugoslovene

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti