Novosadski student dobio pretnje smrću nakon što je pobedio Pravni fakultet na sudu

Student Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Karanović, prijavio je policiji da je preko društvenih mreža primio pretnje smrću, pošto je Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu ukinulo i drugu disciplinsku kaznu kojom je on bio na 36 meseci suspendovan s fakulteta.
Novosadski student dobio pretnje smrću nakon što je pobedio Pravni fakultet na sudu
Foto: 021
"Osećam se ugroženim i uznemirenim, kao i svi članovi moje porodice", rekao je Karanović agenciji Beta.
 
Dodao je da sumnja da su pretnje povezane s njegovom pobedom pred Upravnim sudom.
 
Prijavu protiv Karanovića, na osnovu koje je suspendovan s Pravnog fakulteta, potpisala su 44 profesora i asistenta te visokoškolske ustanove, a Upravni sud je predmet vratio Pravnom fakultetu na ponovno odlučivanje. Pravni fakultet je obavezan da Karanoviću nadoknadi i troškove upravnog spora, navodi se u presudi u koju je Beta imala uvid.
 
"Činjenica da je prema oceni suda, ne samo nezakonit akt dekana i komisije, već i da je neuredna prijava koja je potpisana od strane 44 profesora i asistenta Pravnog fakulteta ne može se objasniti drugačije sem teškom zloupotrebom službene dužnosti i samovlašćem, koji su udar na osnovne vrednosti koje garantuje ne samo domaće, već i međunarodno pravo", rekao je Karanović nedavno agenciji Beta.
 
Dodao je da je spreman da prihvati "javno izvinjenje" onih koji su potpisali prijavu protiv njega, ali je dodao da se ne radi samo o ličnom odnosu.
 
"Tužilaštvo i policija moraju da se uključe hitno jer je takvo postupanje pretnja po svakog građanina, studenta, roditelja i kalja ugled svakog od nas", kazao je Karanović.
 
On je najavio da će tražiti naknadu štete od 150.000 evra.
 
Više o ovom slučaju možete čitati OVDE.
  • Laki

    16.01.2021 17:14
    Imate asistenta na Pravnom fakultetu S.S. koji se obogatio tako sto je zloupotrebljavajuci svoj status na fakultetu ocerupao jednu staru novosadsku poroticu kroz postupak restitucije... Zasto se fakultet ne bavi sa doticnim asistentom?
    Da li je on dostojan da bude asistent? Malo ga vise istrazite i njegovu imovinsku kartu pa ce vam biti jasno koga drzite na fakultetu.
  • Branisa

    29.12.2020 19:24
    Genije
    Pisem Geniju koji bi jos 10 krovicnih i kpjo zna da ce biti uskoro papir da nije sav svoj.
    Idemo redom
    Da li je Dekan dobio dete - decaka sa asistenticom?
    Da li je Milkov ozenio svoju studebticu i da li su i njegov sin i zena polagali upravno kod njega?
    Da li je Milkov dobio subvencije od Pokrajine od 70000 evra dok je pajtic premijer?
    Da li Milkov ima firmu KRUSKA DOO sa 30ha jabuka i lesnika. Za to je potrebno bar milion?
    Da li su Pravnici sa Pravnog primenuli Pravilnik koji nije stupio na snagu. To je autonomija?
    Da li je student lneovlasceno snimao pa prijavio Karanovica i sad se vodi krivicni protiv Studenta prodekana? A uz to prikazivao snimak okolo!
    NEMA PRAVDE NA PRAVNOM!!!
  • Djordje

    28.12.2020 10:30
    Tabloid
    U jednom od tekstova pominje se da je sadasnja asistenkisnja na predmet stvarno pravo izhubila posao u Razvojnom fondu Vojvodine zato sto je prof.Milokovu "sasula istinu u lice". Pa kako je onda sada asistentnt na fakultetu kojim vlafa taj strasni covek o kojem smo mi kao studenti jos pre 15 g slusali price o "crnim knjigama studenata", tajnim kamerama koje je Milkov postavio da kontrolise ko uci iz knjige ko iz skripte itd. I verujte postojali su ljudi koji su u to verovali. Teorije zavere i ostale budalastine. Pravni je sebe degradirao kada je dopustio da politika postane bitnija od nauke, ali neke stvari koje se pisu i pricaju su stvarno samo tabloidne nebuloze poremecenih umova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti