Za radove na održavanju Mosta slobode još 48,6 miliona dinara

U narednih 11 meseci će trajati radovi na održavanju Mosta slobode vredni skoro 48.610.000 dinara sa PDV-om.
Za radove na održavanju Mosta slobode još 48,6 miliona dinara
Foto: 021.rs

Posao je dobila grupa firmi na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije. Bila su dva ponuđača, a ponuda "MDJ Most-NS" nije prihvaćena jer je bila za skoro milion dinara skuplja. Radove će tako obaviti firme "Extra-auto transport" iz Vrbasa, "AG institut" iz Novog Sada, "Trioprojket" iz Beograda, "Nikolić" iz Kraljeva i "Freyssinet ogranak Beograd" sa Novog Beograda, koje su dale rok za izvođenje radova od 320 dana.

Radovi na Mostu slobode, prema konkursnoj dokumentaciji, obuhvataju uglavnom radove oko stubova 10 i 11 koji se nalaze na Bulevaru despota Stefana, pre ulaza na Štrand. Kako se navodi, predviđeni su radovi na kolovoznim pločama i konzolama mosta u dužini od 246 metara, zatim uklanjanje korozije "glavnih sadučastih nosača mosta" na površini od 1.500 kvadrata, antikorozivna zaštita i popravka pešačke ograde u dužini od 240 metara i odbojne ograde saobraćajnice u dužini od 246 metara, kao i drugi poslovi, između ostalog i uklanjanje divljeg rastinja ispod mosta.

Dodajmo da su ovi radovi na održavanju druga faza, dok je prva faza rađena proletos, kada je "MDJ Most-NS" radio popravke u vrednosti od oko 41 milion dinara sa PDV-om takođe na delu mosta oko stuba 10 i o tome više čitajte OVDE.

  • Starina

    05.01.2021 21:30
    Ne treba ga održavati, neka propadne i da se sruši što pre
  • brka

    05.01.2021 17:09
    koje je ovo pranje para... sada trenutno navaruju metalne cevi kako bi ograda bila 15 cm vislja???? jel se to neki standard u visini ograde promenio????
  • Dragan

    05.01.2021 15:22
    Ah
    Most za koju godinu treba srušiti. Korozija od ne održavanja duboko prodrla u konstrukciju.Šta znači redovna stavka "redovno održavanje mostova". Setite se kad je Austrija htela da nam pokloni most (na stubovima starog mosta) a mi nismo hteli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.