FOTO: Novosađanima podeljeni besplatni badnjaci i fruškogorski čaj

Besplatni badnjaci podeljeni su građanima danas na Trgu slobode i na platou kod Spensa.
Badnjaci su ranije pripremljeni u okviru redovnog održavanja hrastovih šuma, kako bi se suzbila bespravna seča mladih hrastovih izdanaka.
 
 
Direktor JP "Nacionalni park Fruška gora" Radoslav Krunić rekao je da je za podelu obezbeđeno preko 10.000 badnjaka koji su, osim za područje Grada Novog Sada, namenjeni i za opštine Šid, Sremska Mitrovica, Beočin, Irig, Inđija i Sremski Karlovci. 
 
 
Kako je on naglasio, deluje se u cilju sprečavanja seče mladih hrastovih stabala, čime se, posebno u ovom prazničnom periodu, nanosi velika šteta šumama.
 
 
Uz podelu besplatnih badnjaka za građane organizovana je i podela fruškogorskog čaja, a čuvarska služba Nacionalnog parka će zajedno sa policijom, u tri smene kontrolisati nedozvoljeno sečenje hrastovih stabala.
 
  • MonteDushano

    08.01.2021 14:16
    Kako tek sad? Pa, korona je svakako dobrodošla u srbiju.
  • Isidora

    06.01.2021 23:08
    Mir Božiji. Hristos se rodi!
  • Pan5er

    06.01.2021 22:01
    Malo ću da trolujem...
    Ako u novosadskom Amanu na kasama prodaju platnene kese s ogromnim natpisom "Za lepši i čistiji Beograd", šta nude Beograđanima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti