EPS Distribucija preuzima još 168.000 strujomera na području Novog Sada

EPS Distribucija započela je planirano preuzimanje još 650.000 mernih uređaja na teritoriji cele Srbije.
EPS Distribucija preuzima još 168.000 strujomera na području Novog Sada
Foto: Pixabay
U sada započetoj fazi, na distributivnom području Novog Sada biće preuzeti merni uređaji 168.610 korisnika.
 
U skladu sa Zakonom o energetici, od svih korisnika preuzimaju se merni uređaji, merno razvodni ormani, priključni vodovi, instalacije i oprema u merno razvodnim ormanima, saopštila je EPS Distribucija.
 
Kako se navodi u saopštenju, EPS Distribucija ovim preuzima i obavezu održavanja preuzete opreme i snosiće troškove njenog budućeg održavanja.
 
"Korisnici nemaju nikakve troškove u vezi sa preuzimanjem. U skladu sa Zakonom o energetici, EPS Distribucija urediće uslove preuzimanja ugovorom", navodi se.
 
Dodaje se da su obaveštenje i ugovor u dva primerka dostavljeni korisnicima na adresu uručenja računa za električnu energiju i da je jedan potpisan primerak potrebno vratiti nadležnom ogranku EPS Distribucije u roku od osam dana na naznačenu adresu.
 
Ugovor o preuzimanju može potpisati samo lice koje ispunjava zakonske uslove za to, odnosno lice koje je korisnik sistema ili lice koje ima važeću zakonsku punomoć da potpiše ugovor o preuzimanju, umesto korisnika.
 
Navodi se da, ukoliko korisnici ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje opreme i mernih uređaja i da će snositi sve buduće troškove njihovog održavanja.
 
"Preuzimanje mernih uređaja i ostale opreme ne znači i istovremenu zamenu postojećih mernih uređaja, već se njihova zamena radi u skladu sa postojećim zakonskim propisima", navedeno je u saopštenju.
 
Pored Novog Sada, na području Beograda sada će biti preuzeta oprema 163.280 korisnika, na području Kraljeva 163.670, na području Niša 104.260 i na području Kragujevca 50.180 korisnika.
 
Od ukupno 3.684.000 mernih mesta, EPS Distribucija je do sada preuzela opremu i merne uređaje na oko 600.000 mesta.
  • nema

    11.01.2021 10:19
    ugovor
    Ugovori bilo koje vrste se ne dostavljaju ubacivanjem u sanduče . Bez dokaza da je ugovor dostavljen i kada je dostavljen , ne može biti govora o roku od 8 dana, a ni o konsekvencama ne potpisivanja ugovora.
  • Olja

    10.01.2021 00:37
    Strujomerrr
    Šta mi je EPS do sada dao besplatno - ništa, samo blok tarife, pa ne smeš ni sijalicu da uključiš u hodniku, jer ceš uleteti u blok, a ovamo nogu da slomiš u mraku...
    Po hiljaditi put pljačka i ništa drugo osim pljačke...
    Fuj, gadi mi se sve ovo, ne mogu ni da čitam ove namete zaboli me glava... Povecane plate 3%, pa ovima 5%...,a sve poskupljuje po 20-ak posto... Molim vas ne povecavajte plate, uvek nam presedne... A, da strujomer ne dam-poklanjam, moj jeeee
  • Džoni Vajsmiler

    09.01.2021 19:00
    KOLONIJALNA VLAST
    Želim da zaključim Ugovor sa drigim distributerom a ne sa EPS Distribucijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.