U Novom Sadu skoro 3.500 obolelih od kovida, smanjuje se broj hospitalizovanih

Povećan je broj novozaraženih u Novom Sadu i Vojvodini u odnosu na juče.
U Novom Sadu skoro 3.500 obolelih od kovida, smanjuje se broj hospitalizovanih
Foto: 021
U Novom Sadu je proteklog dana Covid19 utvrđen kod još 146 osoba, što je 26 više u odnosu na juče. U Vojvodini je za jedan dan registrovano još 489 novih slučajeva, 87 više nego juče.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 14.834. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.427, potom slede Zrenjanin i Pančevo sa nešto više od 1.200 i Subotica sa nešto više od 940 aktivnih slučajeva.
 
"Očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom, a koji su registrovani tokom decembra", navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.
 
Institut ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. 
 
"Zdravstveni sistem je i dalje u teškoj situaciji, ali se situacija popravlja", zaključuje Institut.
 
I dalje pada broj hospitalizovanih u Novom sadu
 
U Novom Sadu na bolničkom lečenju trenutno se nalazi ukupno 327 kovid pacijenata, dok je ukupno 35 njih na respiratorima. To je 14 kovid pacijenata hospitalizovanih manje u odnosu na poslednje objavljene podatke u petak. Takođe u odnosu na petak smanjen je i broj osoba na respiratorima i sada sedmoro manje zahteva mehaničku ventilaciju.  
 
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 232 kovid pаciјenata, od kojih je 24 pacijenta na respiratorima. 
 
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 15 pacijenata.
 
U Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trenutno se leči 80 obolelih od Covida-19, od kojih je 11 na respiratorima.
  • Mela

    10.01.2021 18:13
    @ivana
    Kako te više nije sram da se predstavljaš imenima medicinara? Po stilu se poznaje jedna ista, ne mnogo inteligentna osoba, sa drugim nickom, pulmologa.radijologa(sa j)
    Oni ne gube vreme na isprazne komentare
  • Ivana-Novi Sad.

    10.01.2021 17:16
    Miro.
    Laik je Mario pa mu ja kao lekar neću reći da priča nebuloze, reći ću mu samo da nije u pravu.
  • MiRa

    10.01.2021 15:10
    aaaa
    @Mario, auu covece kakav si ti pesimista. Al sto verujes u sve sto procitas, to je posebna prica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti