Nemački "Kontinental" otvara novu fabriku u Novom Sadu, gradiće i pogon u Kaću

Nemačka kompanija "Kontinental" planira da, osim nove fabrike u Industrijskoj zoni Sever 4 u Novom Sadu, izgradi još jedan pogon u radnoj zoni Kać.
Nemački "Kontinental" otvara novu fabriku u Novom Sadu, gradiće i pogon u Kaću
Foto: 021.rs
Ova kompanija je u Kaću kupila parcele ukupne površine 31 hektar. 
 
U pitanju su dve investicije ukupne vrednosti 140 miliona evra u kojoj će za početak biti otvoreno 500 radnih mesta.   
 
U prvoj fazi realizacije nove investicije, "Kontinetal" će u Industrijskoj zoni Sever 4 zakupiti 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, a u drugoj fazi će se graditi potpuno novi industrijski kompleks u radnoj zoni Kać i na leto ove godine se planira postavljanje kamena temeljca i početak izgradnje tako da će ove godine Kontinetal započeti izgradnju dve fabrike u Novom Sadu.
 
"Izuzetno sam ponosan što su odlični rezultati Istraživačko-razvojnog centra u Novom Sadu privukli ovu veliku investiciju za Srbiju. Ovo je prava dodata vrednost za ekonomiju kada se inovativni rad naših inženjera pretvori u stvarni proizvod sa oznakom 'Made in Serbia'", poručio je generalni direktor "Kontinetal Automotiv Srbija" Saša Ćoringa na sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.
 
Direktor fabrike "Kontinental Automotiv Srbija" Lučijan Marđineanu je dodao da su visoko obrazovane kolege koje su im se pridružile ispunile sva njihova očekivanja, i da će jedan takav tim i dalje doprinositi razvoju poslovnog okruženja na teritoriji Novog Sada i okoline.    
 
"IT industrija u Srbiji i Novom Sadu je jedan od najboljih delova naše ekonomije. U celom svetu vlada velika borba za mlade talente, a Novi Sad ih ima jer ima snažan Unverzitet kao rasadnik kadrova. Sve činimo kako bi oni ostali ovde, ali i poboljšali opštu privrednu klimu, ojačali sve grane privrede i samim tim obezbedili veći standard svim građanima", zaključio je Ćioringa.
 
U Kontinentalovom Istraživačkom razvojnom centru u Pupinovoj palati, u prostoru od 8.000 kvadratnih metara, trenutno radi 600 inženjera na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto industriju.
  • Dada

    15.01.2021 18:18
    Jako lepo!!! Bravo za Uroša preletačevića!!!!Tesla na proleće dolazi u industrijsku zonu Budisava.
  • M

    14.01.2021 08:53
    Kontinental nisu kablasi kao ostale automotive firme u Srbiji, ovde se radi o tehnologiji koja jos ne postoji u Srbiji
  • Lorem

    13.01.2021 23:00
    Ipsum
    @NS Tacno je da je Kontinental mahom preoteo inzenjere od drugih firmi, pre svega nudjenjem boljih uslova rada. Medjutim ne stoji to da dolazak Kontinentala nije doveo do smanjenja nezaposlenosti iz razloga sto su te firme iz kojih su ljudi presli u Kontinental primili novozaposlene ljude, mahom juniore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti