Privremeno obustavljena potraga za projektantom postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu

Gradska uprava za komunalne poslove obustavila je javnu nabavku za nalaženje projektanta planiranog postrojenja za reciklažu građevinskog otpada, a nakon što je jedina pristigla ponuda na tenderu bila neprihvatljiva.
Privremeno obustavljena potraga za projektantom postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Blagovremeno je na tender stigla ponuda grupe firmi "Safege" iz Beograda i "Societe Anonyme Francaise d'etudes et de Gestion Safege" iz Francuske, osnivača beogradske firme.
 
Međutim, ponuda ovih firmi nije bila prihvatljiva jer je bila preskupa - naime, procenjena vrednost ovog posla je 3,6 miliona dinara bez PDV, a ponuda projektanata bila je gotovo pet miliona dinara bez PDV. 
 
Pretpostavlja se da će Gradska uprava za komunalne poslove u narednim mesecima ponovo pokušati da pronađe projektanta koji će ispuniti sve tražene uslove.
 
Podsetimo, ovo reciklažno postrojenje planirane površine 4.700 kvadrata nalaziće se na sadašnjoj gradskoj deponiji, gde se nalazi i postrojenje za separaciju i baliranje otpada. Radiće na principu prikupljanja, tretiranja i odlaganja otpada na efikasnije načine on kojih koji su se koristili do sada (primenjivaće se sortiranje, drobljenje i prosejavanje).
 
Konačni proizvod prerade građevinskog otpada trebalo bi da može da se koristi kao zamena za šljunak u betonskim elementima.
 
Ovakvo postrojenje biće deo novoplaniranog reciklažnog centra, koji će pokrivati Novi Sad i širu okolinu, a o tome detaljnije saznajte OVDE.
  • Scotch Bonnet

    14.01.2021 22:53
    €30K je sprdačina od cene. Toliko se u gradsko kasi drpi za mesec dana pride.

    Mnogo je skuplje kada se zagađenje i otpad ne tretiraju kako treba. To svakodnevno viđamo po okolini, predgrađima, rekama, kanalima, jezerima ....

    Najposle neka gradonačelnik Novog Sada kazni najveće zagađivače u NS-u i okolini i imaće dovoljno novaca za tender.

  • Alpinista

    14.01.2021 22:27
    Gradska deponija za sada je kao Fruska gora nakon toga biće veća od Alpa. Pitam se ko donosi te odluke? S obzirom da se u čistoći direktor ne pita za ništa verovatno je samoprozvani savetnik doneo tu odluku
    To nema nigde da si generalni ali ti drugi vode poso
  • Raja

    14.01.2021 16:31
    "naime, procenjena vrednost ovog posla je 3,6 miliona dinara bez PDV", sto je od prilike tridesetak hiljada eura. Ako je prosecna cena izrade projekta 25 eura na sat, projekt bi trebao biti gotov za 1200 sati. Nema sanse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.