FOTO, VIDEO: Počelo vakcinisanje Novosađana

U Novom Sadu je u subotu počelo vakcinisanje starijih građana koji su se prethodnih dana prijavili preko portala e-uprave.
FOTO, VIDEO: Počelo vakcinisanje Novosađana
Foto: 021.rs

Prve vakcine primilo je stotinak Novosađana u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka, a radilo se o vakcini Fajzer - Biontek.

Svi koji su došli su prvo pregledani i potom su za nekoliko minuta završili postupak dobijanja prve doze, dok će za 21 dan biti pozvani da prime i drugu dozu.

Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat naveo je da su dobili dovoljne količine Fajzerovih vakcina, kao i da bi trebalo narednih dana da im stigne i kineska vakcina proizvođača "Sinofarm".

On kaže i da će, prema spiskovima koje im dostavljaju iz Beograda, građani biti pozivani, kao i da će preko medija biti informisani i o drugim mestima u Novom Sadu na kojima će se raditi vakcinisanje, a verovatna opcija je Kovid ambulanta na Novom naselju.

Do sada je u Novom Sadu prvu dozu Fajzerove vakcine primilo više od 1.500 građana, uglavnom korisnika Gerontološkog centra, kao i medicinara iz nekoliko zdravstvenih ustanova.

Bojat je pozvao građane da se prijave za vakcinaciju i da nemaju dileme oko vakcina.

Direktor Doma zdravlja naveo je i da su se smanjile gužve u Kovid ambulanti, ali da i dalje ima dosta pacijenata. U petak se javilo 620 ljudi, od kojih je njih 210 bilo na prvom pregledu, oko 100 je bilo pozitivno na kovid.

  • Latifa

    20.01.2021 12:10
    ljudi
    Nemojte se vakcinisati, bacite sve ove godine razvoja medicine u mutni Dunav i neka se svi lepo vratimo u mracni srednji vek! Nemojte ljudi vise ni ruke prati! Pa ko pretekne... LJUDI, DA LI VI ZAISTA VERUJETE U TRABUNJANJA SA INTERNETA DA VAS NEKO VAKCINAMA TRUJE???
  • Reptil

    18.01.2021 23:34
    @branislav
    Provalio si nas brt, sad moramo da menjamo taktiku :(
  • Zokins

    18.01.2021 20:57
    poziv
    Da li je neko dobio poziv za vakcinaciju ? Prijavili smo se odmah čim se moglo i niko još nije dobio poziv. Zašto to tako loše ide?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti