Novi pokušaj da se nađe projektant postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu

Gradska uprava za komunalne poslove raspisala je novi poziv za projektanta postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu, nekoliko dana nakon što je prvobitna javna nabavka obustavljena.
Novi pokušaj da se nađe projektant postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Jedina pristigla ponuda na prvobitnom tenderu nije odgovarala jer je ponuđač dao cenu višu od procenjene za ovaj tip posla. 
 
Ovog puta, Gradska uprava je podigla vrednost posla izrade tehničke dokumentacije sa 3,6 miliona dinara na 3,75 miliona dinara bez PDV, a rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih projektanata je 4. februar.
 
Rok za obavljanje ovog posla je najduže pet meseci.
 
Ovo reciklažno postrojenje planirane površine 4.700 kvadrata nalaziće se na sadašnjoj gradskoj deponiji, gde se nalazi i postrojenje za separaciju i baliranje otpada. Radiće na principu prikupljanja, tretiranja i odlaganja otpada na efikasnije načine on kojih koji su se koristili do sada (primenjivaće se sortiranje, drobljenje i prosejavanje).
 
Konačni proizvod prerade građevinskog otpada trebalo bi da može da se koristi kao zamena za šljunak u betonskim elementima.
  • I ne samo za građ. o

    21.01.2021 13:11
    U NS se u poslednje vreme ugasilo nekoliko firmi koje su se bavile trciklažom papirnog, plastičnog i aluminijumskog otpada. Sa propasti državnih apoteka i preuzimanjem istih of strane privatnih lanaca, prestala je mogućnost i reciklaže lekova. Baterije reciklira Lidl... a svi ostali tipovi reciklaže su slabo organizovani i postoji slab odziv ljudi da recikliraju jer se ne radi na edukaciji u ovom pogledu niti se reciklaža podstiče adekvatno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti