Danas još dve besplatne ture povodom rođendana Novog Sada

Dve pešačke ture Novim Sadom biće organizovane i danas, 31. januara, povodom rođendana Grada Novog Sada koji se obeležava 1. februara.
Danas još dve besplatne ture povodom rođendana Novog Sada
Foto: 021.rs
Ove besplatne ture organizuju Udruženje turističkih vodiča Novog Sada i Turistička organizacija Novog Sada i dve su održane juče.
 
U nedelju u 12 časova šetnja kreće od kafea Trčika, a prisutni će moći da saznaju gde se nalazila čuvena Vinkleova pivara, kada je krenuo javni prevoz u gradu, gde je živela porodica Dunđerski, gde je bilo magareće ostrvo, gde je Svojina, na koju su se zgradu potpisivali zidari...
 
Takođe u nedelju, ali od 14 časova, nakon sastanka kod glavnog ulaza u Banovinu, okupljeni će krenuti u šetnju u kojoj će saznati gde je ugrađen čuveni brački mermer, ko je bio jedan od najpoznatijih hroničara našeg grada, gde je bila berza u Novom Sadu, gde se nalazilo sedište masonske lože, gde je bila najveća zadruga u gradu, gde se nalazi palata kraljeva vina i još mnogo toga...
 
Svaka tura realizuje se na srpkom jeziku i traje jedan sat.
 
U skladu sa merama Kriznog štaba grupe su ograničene na maksimalno 15 osoba. Držanje rastojanja i maske su obavezni.
 
Prijave su obavezne na imejl adrese: vodicins@gmail.com uz obaveznu naznaku za koju se turu prijavljujete. Prijava je validna nakon što dobijete potvrdu.
  • Obnovljena praksa

    31.01.2021 11:26
    Ponovo 2
    Molim one (ili onog) koji su mi (koji mi je) dao četiri minusa na moj napis, da objasni da li je minuse dao zato što tvrdnja nije istina,, ili zato šmatra da nije dobro što je ova praksa obnovljena
  • G pen

    30.01.2021 12:41
    Uvedite u obilazak i ranzirnu stanicu. Ili se to namerno preskace zbog lokacije.
  • Obnovljena praksa

    30.01.2021 11:13
    Ponovo
    Ovakve ture je Turistička organizacija Novog Sada, tada smeštena u Dunavskoj 27, organizovala krajem 90-tih godina, svakog petka u 17 časova. Ture su bile veoma posećene, i zanimljive.
    Dobro je što je Grad Novi Sad, čija je Turistička organizacija grada, sada obnovio ovu praksu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti