Smanjuje se broj kovid pacijenata na lečenju u Novom Sadu

U Novom Sadu i dalje se smanjuje broj osoba obolelih od kovida-19 koje se leče u nekoj od zdravstvenih ustanova na teritoriji grada.
Smanjuje se broj kovid pacijenata na lečenju u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Tako je na bolničkom lečenju ukupno 174 pacijenata, što je 13 manje nego juče. Na respiratorima je ukupno 16 kovid pacijenata, odnosno jedan manje nego juče. Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine se nalazi 120 kovid pacijenata, od kojih je sedmoro na respiratorima. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici leči se 54 obolelih od kovida, od kojih je devetoro na respiratorima.
 
Kada je u pitanju broj novoobolelih, u protekla 24 časa kovid-19 je utvrđen kod još 81 osobe, što je 13 manje nego juče. U Vojvodini je ovaj virus utvrđen kod još 328 osoba, odnosno 50 manje nego juče.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Novom Sadu je 2.020, dok ih je u Vojvodini 7.906. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji većine opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, osim u opštinama Šid, Odžaci i Irig gde se ocenjuje kao nepovoljna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti