U Novom Sadu za mesec dana vakcinisano 24.000 ljudi, počela i revakcinacija

Oko 24.000 Novosađana vakcinisano je za nešto više od mesec dana, a deo ovih građana već je i revakcinisan.
U Novom Sadu za mesec dana vakcinisano 24.000 ljudi, počela i revakcinacija
Foto: 021.rs

Na Novosadskom sajmu, gde osam dana radi punkt za masovnu vakcinaciju, juče je vakcinisano oko 1.400 uglavnom građana starijih od 75 godina, kao i zdrastveni radnici, dok je ukupno više od 20.000 osoba na ovom mestu primilo kinesku "Sinofarm" vakcinu.

Glavni tehničar Doma zdravlja Nenad Vukas navodi da je i pored smanjene gužve prethodnih dana, kada je bila moguća samo vakcinacija po pozivu, radilo oko 13-14 lekarskih ekipa, a da ih danas ima deset. On dodaje da se još čeka da mobilni timovi počnu vakcinaciju nepokretnih i svih drugih koji nisu u mogućnosti da dođu na Sajam ili na neku drugu lokaciju.

"Mi smo spremni za ovaj posao. Spremili smo ekipe iz Kućne nege koje bi radile taj posao, imamo i naše spiskove ljudi za koje znamo da su u toj starosnoj grupi i da su nepokretni, ali moramo da čekamo da nas obaveste iz Beograda kada budu gotovi spikovi onih koji su se prijavili za vakcinu", priča Vukas.

On kaže i da još nisu angažovali ekipe Doma zdravlja da posebno idu da vakcinišu po javnim preduzećima ili ustanovama.

Glavni tehničar Doma zdravlja kaže da za sada nema nagoveštaja da će biti vakcina drugih proizvođača, dodajući da imaju spremne Fajzerove vakcine za revakcinaciju, odnosno drugu dozu za one koji su pre nekoliko nedelja primili prvu dozu istog proizvođača.

  • Бака

    29.01.2021 21:22
    Зашто сам изостављена
    Пријаву преко еуправе поднела сам 12. јануара. Пријем потврђен. Спадам у прву групу, иза здравствених радника јер имам 82. године. Позив нисам добила а изгледа да га никада нећу ни добити. Тражила сам преко 11 разлићитих телефона, од министарства до Дома здравља објашњење. Одбовор је био "појмамо немамо зашто нисте пзвани, чекајте". Треба ли да умрем да би држава уштедела једну вакцину за неког ко јој је виђе важан од "наших дека и бака"
  • AV

    28.01.2021 20:06
    Ima da prestignemo Nemacku.
  • Pozdrav

    28.01.2021 18:56
    Na slavu mi gosti neće doći doći bez papira da su primili vakcinu, ozbiljno vam kažem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti