Vakcinacija Novosađana Fajzerovom vakcinom od sutra na Sajmu

Vakcinacija Novosađana Fajzerovom vakcinom na Novosadskom sajmu počeće sutra, 3. februara, saznaje 021.rs.
Vakcinacija Novosađana Fajzerovom vakcinom od sutra na Sajmu
Foto: 021.rs

Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas kaže za 021.rs da će prvih 1.500 građana, uglavnom starijih, koji su se prijavili preko portala eUprava, sutra dobiti prvu dozu ove vakcine.

"Očekuje se da će večeras stići doze Fajzerove vakcine, jer za sutra imamo zakazano 1.500 građana koji treba da se vakcinišu ovim cepivom, a koji su se prethodno prijavili preko portala eUprave. Ruska vakcina Sputnjik V nije još stigla u Novi Sad i mi ne znamo kada će se to dogoditi. To znaju u Beogradu i kada nam eUprava pošalje spisak i tu vrstu vakcine, biće imunizacije i ruskom vakcinom", navodi Vukas.

On dodaje da počinje i revakcinacija građana koji su kao prioritetni pre 21 dan primili Fajzerovu vakcinu, dok će narednih dana biti revakcinisani i oni koji su pre tri nedelje prvi primili kinesku vakcinu Sinofarm. Svi građani će biti pozivani preko eUprave gde i kada treba da dođu na revakcinaciju.

Vukas za 021.rs kaže da je na Novosadskom sajmu u ponedeljak kinesku vakcinu primilo 1.080 građana, danas će ih biti oko 1.000 i očekuje se da ih toliko bude i narednih dana. Takođe, mobilni timovi su počeli i sa vakcinacijom 250 građana koji su u nemogućnosti da dođu na punkt.

Kažimo i da je od kraja decembra u Novom Sadu protiv kovida imunizovano više od 26.000 građana, od kojih je oko 5.300 Fajzerovom vakcinom, a ostali Sinofarmovom.

  • Branka

    22.02.2021 16:20
    sta sad?
    Prijavila se 24.01. Za fajzer jer je tada bila jedina registrovana,69to sam godiste i onkoloski pacijent.Sada je vec skoro mesec dana proslo,jos uvek cekam poziv.Nisam u strankama,nisam bot vladajuce mafije,nisam ni za mutavog djilasa...ej,a sto se ja cudim sto me ne zovu??Svasta od mene.
  • Nada

    02.02.2021 17:09
    Još ne zovu???
    Prva prijava bila 11.01. čim je servis postao aktivan, izabrana vakcina je bila Sputnik. Obaveštenje o prijavi uredno dobijeno. Pošto nije bilo navedene vakcine 28.01. izmenim želju i prijavim se za bilo koju vakcinu, opet dobijem uredno obaveštenje da ću dobiti termin....Pripadam 67+ znači rizična grupa. Usput čujem da su neki dobili vakcinu, pitam ih kako su se prijavili, kažu preko portala a starost daleko ispod -65 (40 i neka godina), ponovo ih pitam koliko su čekali, kažu nisu čekali, danas se prijavili sutra vakcina. Kažem im da je to nemoguće, odgovoriše da rade u prosveti pa da je to razlog hitnog poziva. A preko portala se ne unosi gde radiš.....znači veza vezica, neki su bitni a neki su manje bitni. Bitno je da se na TV kaže da smo na prvom mestu.....
  • Novosađanka

    02.02.2021 16:09
    Realno ko god priča negativno o nabavljanju vakcina i organizaciji vakcinacije je samo Đilasov bot ili namćor kome sve smeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.