Izveštaj o propustima u sanaciji bazena na Spensu ove nedelje pred javnošću

Do kraja nedelje će biti predstavljeni zaključci komisije Fakulteta tehničkih nauka o stanju bazena na Spensu nakon što se ustanovilo da sanacija nije dobro urađena i da je došlo do dodatnih oštećenja, koje je otkrio 021.rs.
Izveštaj o propustima u sanaciji bazena na Spensu ove nedelje pred javnošću
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će do srede dobiti izveštaj i da će potom organizovati konferenciju za medije da bi saopštili šta je Komisija utvrdila, tj. šta je dovelo i kako je došlo do propusta u rekonstrukciji bazena, te kako nastalu štetu otkloniti.

On dodaje da u odnose u konzorcijumu izvođača radova ne želi da ulazi, jer "ne može više da uhvati ko je tu sa kime i šta radio", ali da njihovo odricanje odgovornosti od propusta govori dovoljno o ovim firmama.

"Što se tiče pitanje kvaliteta materijala, to je ono što nas sve interesuje. Ali to je pitanje za nadzorni organ jer je sve što je urađeno verifikovano od strane nadzornog organa da je urađeno u skladu sa projektom. Mi smo dali novac na osnovu građevinskog dnevnika i overenih situacija. Ja ne mogu nikome da naredim, ni jednom načelniku, da ne plati što mu stigne sa fakturom i overenim građevinskim dnevnicima, jer bih ga terao da čini krivično delo, a šta mislite - da bi neko platio da je loše urađeno i da bih ja obilazio da smo znali da je loše urađeno?", dodao je Vučević.

Vučević danas nije govorio o tome da će neko odgovarati za ove propuste na bazenu, mada je o tome pričao ranije - OVDE .

O velikim propustima prilikom rekonstrukcije bazena javnost je saznala nakon pisanja 021.rs OVDE, dok je posle nekoliko dana došlo do dodatnih oštećenja, o čemu smo pisali OVDE.

  • ZarJe Bitno

    09.02.2021 20:18
    @Loksi
    Smačinjanje? Ako ste mislili na smicanje, onda Vas razumem.Na konstrukciji bazena, na kojem su lepljenje pločice i koji stoji na stubovima ispod kojih (ne ispod svakog) su postavljeni šipovi, ne postoje dve horizontalne ploče koje bi se usled sleganja tla, smakle.Školjka bazena, je jedna celina izzađena od prednapregnutog betona i ne puca tek tako, a pogotovo ne može da se smakne,Pisao sam već jednom o tome, ponovo ću. Zapremina bazena je oko 2500 metara kubnih, znači 2500 tona pritiska, širi bazen u svim pravcima, jesu to milimetarska širenja, ali postoje.Na širenje bazena utiče i temperatura vode.Takođe prilikom ispuštanja vode, bazen se skuplja...Obe operacije, punjenje i pražnjenje bazena se izvodi po 4-5 dana upravo iz razloga da ne bi došlo do oštećenja školjke bazena.Popucale su pločice!!!! Popucale jer su postavljene bez ikakvih dilatacija.Snimak na kojem se vidi kako su se podigle u praznom bazenu, je napravljen nakon ispuštanja vode iz istog(pa vidi se majku mu) a to se desilo usled skupljanja bazena.....To što bazen preliva na jednoj strani, takođe je objašnjeno već jednom.Neimar, je prilikom izlivanja školjke, po dijagonali jednu stranu bazena napravio višljom za nepuni cm.Oni su to znali i tu razliku ispeglali prilikom postavljanja pločica.Ovi izvođači to nisu znali, a nisu ni merili....eto nagiba koji dovodi do prelivanja.
  • ZarJe Bitno

    09.02.2021 20:02
    @Loksi
    Nisam iz "Promenade", nisam čak ni fan iste, a ti onda pogađaj odakle sam ;)
    Gospodinu koji pita za zgrade na Bul.Cara Lazara....Zar mislite da su te zgrade i "Spens" građene na isti način?Da ispod tih zgrada stoje šipovi kao ispod "Spensa"?Odgovorio sam VAM, za sada se "Spens" ne sleže, ne tone, nema sleganja....to sam i napisao u svom prvom postu.Ponoviću, za sada...
  • Musaši

    09.02.2021 16:54
    Što svi u vezi bazena spominju Miru Marković?
    Pa zar nije ona svojevremeno pobegla u Rusiju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti