Nove investicije u Novom Sadu, ali i ponuda da se prodaju zemljište i hala u kojoj je Lir

Skupština grada je bez skoro ikakve rasprave danas usvojila niz uglavnom tekućih odluka, a samu sednicu je gradonačelnik Miloš Vučević iskoristio da najavi nove strane investicije.
Nove investicije u Novom Sadu, ali i ponuda da se prodaju zemljište i hala u kojoj je Lir
Foto: 021.rs

Možda najvažnija odluka koju su doneli odbornici je da se krene sa izradom urbanističkog plana kojim će se omogućiti nastavak projekta gradnje stanova za bezbednjake, ali istovremeno i omogućiti da nikne poslovno-stambeni kompleks sa dvadesetospratnicama uz Bulevar Evrope, neposredno uz novi park koji se sada uređuje na toj lokaciji.

Više o ovoj i drugim odlukama koje su usvojene OVDE.

Gradonačelnik je naveo da je važno usvajanje i Plana detaljne regulacije dela radne zone Sever IV severno do infrastrukturnog koridora kojim se, kako je rekao, stvaraju uslovi za dolazak još jedne inostrane investicije.

Uz ogradu da ne može da otkrije o kome se radi jer je obavezan po sporazumu, Vučević je samo otkrio da se radi o fabrici iz oblasti autoindustrije i da bi javnost u aprilu trebalo da bude upoznata sa detaljnijim informacijama.

Gradonačelnik je, govoreći o ulaganjima u radnu zonu Sever, pomenuo i da se tu nalazi pogon BMTS technology koji se nalazi u hali koju je sagradio CTP, a da sada Gradu CTP nudi da kupi zemljište koje Novi Sad poseduje i na kojem je sagradio fabričku halu u kojoj se nalazi pogon fabrike Lir.

Vučević je naveo da će Grad tražiti procenu vrednosti i da će se dalje videti šta će biti, mada je opcija prodaje izvesna jer Grad ulaže u komunalna pitanja i rešavanje drugih problema, a ne u gradnju hala.

Podsetimo da je Novi Sad 2015. godine potpisao ugovor sa Lirom (Lear) kojim im je iznajmio halu na 10 godina. Na osnovu tog ugovora Novi Sad je uložio preko četiri milijarde dinara u uređenje i gradnju hale gde se smestila ova fabrika, a koja je počela da radi tokom 2016. godine.

Tadašnji ugovor sa Lirom je kritikovala lokalna opozicije jer je, kako tvrde, štetan po Novi Sad.

  • Zvezdana

    05.10.2021 11:49
    Zabrinuta mama
    Sin mi radi u Leeru od 2018 g. ,trenutno na bolovanju više od 6meseci treba da ide na komisiju o utvrđivanju stepenu invalidnosti,PIO dostavo dokument koji firma popunjava niko ali niko nezna kako popuniti dokument ,jednostavno ne sarađuju ,počeo je da radi kao zdrav a završava kao invalid
  • Plan

    12.02.2021 07:04
    Nista gore od visokih zgrada. Niko ne voli da zivi iznad 10. Sprata, ne moze da se proda, zatim zaklanjaju svim ostalim zgradama i pogled i sunce, oko zgrade nikad dovoljno parkinga jer je broj stanova prevelik. Oko tih previsokih kula uvek je mracno jer prave okolnim zgradama senku veliku. Nismo mi Japan da imamo prevelik broj stanovnika na ostrvu, pa nemamo kud nego u visinu. Pored toloke ravnice i sirine grada, nema potrebe da unistavamo kvalitet zivota gradjana. Pogledajte Novo naselje i taj plan i ugedajte se na to. Niske zgrade, puno zelenila oko zgrada, siroki parkinzi (nikako podzemne garaze), puno igralista, siroke ulice, ima puno biciklistickih dtaza, saobracajnice odmaknute od zgrada. Kad izadjes iz ulaza zgrade imas stazu, pa travicu, pa drvored, pa biciklisticku stazu, opet trava, drvece, pa tek onda saobracajnica. Pravili su skolu, vrtic, dom zdravlja, ostavljali prostor za to, gde je sad prostor za to?
  • Mile

    11.02.2021 14:16
    milermont@yahoo.com
    Ako iz Novog Sada odu Aptiv i Lear giganti.. BMTS i Continetal su buducnost Novog Sada.. Jako ozbiljne firme svi iz Albona i Hutcinsona odlaze tamo da rade jer daju velike plate.. do pobede radikala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti