Gradonačelnik o 88 miliona za nove automobile: Moramo da obnovimo vozni park, prilično je star

Novi Sad će iz budžeta izdvojiti 88 miliona dinara, kako bi obnovio vozni park, ali i kako bi kupio vozila za policiju, sud i druge službe, odgovara na pitanje 021.rs gradonačelnik Miloš Vučević.
Gradonačelnik o 88 miliona za nove automobile: Moramo da obnovimo vozni park, prilično je star
Foto: 021.rs

Vučević je ovo veliko izdvajanje koje prevazilazi gotovo desetogodišnje ulaganje u vozni park, kao i knjigovodstvenu vrednost svih vozila u gradskoj upravi, obrazložio time da godinama nije bilo potrebe da se kupe novi automobili za većinu službi. Vučević priča da su sada troškovi održavanja voznog parka porasli toliko da je ekonomičnije da se on u celosti obnovi.

Kako je objasnio, njegov prethodnik na mestu gradonačelnika Igor Pavličić je kupio određen broj vozila 2010. i 2011. godine, što je ga je "spasilo", pa devet godina gotovo ništa nije morao da kupuje, osim nekoliko vozila. Sada je došlo do toga da mora da se izdvoji ozbiljna suma.

Vučević kaže da neće biti luksuziranja, nego da se uglavnom kupuju radna vozila za inspekciju, komunalnu miliciju i druge uprave. Biće nabavljeno pet marica za policiju, auto za sud i vozila za druge službe kojima grad planira da pomogne, što je bio slučaj i prethodnih godina. 

Novinari 021.rs morali su da "love" gradonačelnika kako bi dobili odgovore na pitanje zbog čega se izdvaja ova suma za nabavku novih vozila, jer u gradskoj upravi nisu odgovarali normalno na novinarska pitanja.

"Ne znam što ne žele da vam odgovore na pitanja, što je strah da odgovore na pitanja? Šta se boje da odgovore da, eto, kupujemo pet marica, kupujemo vozilo Osnovnom sudu. Kupujemo jer nam inspektori nemaju vozila, kupujemo jer nam nadzor iz Uprave za građevinsko zemljište nema vozilo. I sad, ne daj Bože, da se nekom nešto desi, rekli bi da se voze u krntijama, a ako se voze u novim automobila, onda je pitanje što su u novim kolima. Nemam problem sa tim, kupujemo jer imamo vozni park koji je prilično star i kojem je istekao garancijski rok", kaže gradonačelnik.

On je dodao da neće da vodi demagošku priču o tome kako će "svi da putuju autobusima", jer to nije ni moguće. Ipak, kako kaže, biće onih koji će na posao ići biciklom, ali "ne može se očekivati da inspektori ili komunalni policajci idu na teren autobusima". Vučević dodaje i da će se tačan broj vozila videti kada bude raspisan tender, a kupovina će biti preko lizinga.

Podsetimo da je 021.rs nedavno otkrio da je Gradsko veće odobrilo da u programu investicionih ulaganja bude planirano 97 miliona dinara za kupovinu vozila, a onda to smanjila na 88 miliona dinara. Opozicija je istovremeno ovo izdvajanje od gotovo 800.000 evra, što odgovara vrednosti oko 50 prosečnih automobila, osudila kao rasipništvo.

  • Lakic

    03.06.2021 12:03
    Problem je sto se sluzbeno auta koriste u privatne svrhe... Zamislite kolika bi bila usteda na nedeljnom, mesecnom, god. Nivou da nije tako... Sta sve rade direktori i ostali kada jedan obican sofer moze da koristi sluzbeno auto za svoje potrebe, razmislite o tome...
  • Lalas

    13.02.2021 08:58
    Fiat 500
    Zašto je problem da se svima uzme Fiat 500 koji se kod nas pravi i šta je problem da apsolutno svi od direktora do gradonacelnika imaju takva vozila. Samo kome je potrebno obezbeđenje dolazi u obzir auto koji je blindirana a ostali to je samo trošenje para. Više na kola i gorivo daju i bolje da te pare ulože da daju gladni a za obrok i ljudima na ivici egzistencije.
  • Mono

    12.02.2021 00:34
    Strašno
    Vučević B8
    Obezbeđenje golf 7
    Bocara B8
    Mnogo njih vozu nove škode superb
    U banovini isto tako ,a posle se premeste u Gondolu.
    Popravi Futoski put srednju traku od Subotičke do Jodne Banje,Kneza Miloša preori pa ponovo uradi ali ko svet.
    Ceo grad smrdi na kanalizaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti