FOTO, VIDEO: Osvanuli grafiti mržnje u centru, na Limanu i na CK13

Grafiti mržnje, propraćeni nacionalističkim porukama, usmereni protiv migranata i Omladinskog kulturnog centra CK13, te grafiti koji veličaju genocid u Srebrenici i haškog optuženika generala Ratka Mladića, pojavili su se na više lokacija u Novom Sadu.
FOTO, VIDEO: Osvanuli grafiti mržnje u centru, na Limanu i na CK13
Foto: 021.rs

Grafiti su se pojavili na nizu zgrada u Fruškogorskoj ulici, na Limanu, uz poruke na temu "Kosovo je Srbija" ili pravopisno pogrešno napisano "Srbska Vojvodina". Ispisane su i ekstremističke poruke "Ratko Mladić Srbski Heroj" i "Migrante u kante".

U centru Novog Sada, u pasažu Hotela Vojvodina, ka Trgu slobode, ispisan je grafit "Nije bilo genocida u Srebrenici". Već neko vreme uz samu Gradsku kuću na kućici od lifta za invalidska kolica za spuštanje u javni toalet stoji natpis "Srbija je zemlja Srba".

Grafiti "Smrt komuni" i "Komunisti kraj vam doći mora..." sa kukastim krstom su se pojavili na Crnoj kući u Ulici vojvode Bojovića, gde se nalazi CK13, koji je prošle nedelje bio na meti ekstremnih desničara koji su kod Uspenske crkve obeležavali godišnjicu smrti predsednika kvinslinške vlade Milana Nedića, o čemu više možete da čitate na OVOM LINKU

Za sada nije poznato kada su ovi grafiti u Novom Sadu ispisani, osim za one koji su se pojavili na CK13, koji su primećeni jutros. Kako su u CK13 naveli za 021.rs, policija je bila i obavila uviđaj.

Za grafite na Limanu pojedini prolaznici koji žive u ovom kvartu kažu da ih nije bilo prošle nedelje i da su tu tek nekoliko dana, dok za grafite u centru Novog Sada građani kažu da su primećeni pre nedelju dana. 

Podsetimo da se u Novom Sadu poslednjih godinu dana sve češće pojavljuju takvi grafiti mržnje, o čemu je 021.rs pisao u više navrata, a više na tu temu čitajte OVDE.

  • 9

    12.02.2021 15:08
    Gde
    su sad "bute dobri"? da prekreče kural mržnje i
    metnu koju kameru ili su se to oni opismenili i na kirilici?
    Javljaju li se mantijaši da osude ovakve natpise? A nešto i
    gradska vlast kasni sa antigrafitskim jedinicama.
    Izolacija ali ne kovidska u najavi.
  • *

    12.02.2021 14:07
    Režim konstantno potpiruje mržnju.
    Režim organizuje propalitete koji ovo rade.
    Ovo je govor mržnje i krivično delo.

    Ogromna većina grafita koji naružuju fasade i grad je napisana ćirilicom i to ovim konkretnim fontom. To nije slučajnost.
  • Cveki

    12.02.2021 02:18
    Samootcepljenje
    Jedan razlog više zašto sam za otcepljenje.
    Ne želim deliti vazduh sa ovim fašistima!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti