Balašević sahranjen uz zvuke tambure

Đorđe Balašević sahranjen je danas na Gradskom groblju u Novom Sadu u krugu porodice i najbližih.
Balašević sahranjen uz zvuke tambure
Foto: 021.rs
Tamburaši su odsvirali nekoliko njegovih pesama, među njima i "Oliveru" i "Aco braco", čime su ga ispratili na večni počinak. 
 
Građani su se opraštali od panonskog mornara nakon zvanične ceremonije.
 
Jugoslovenski kantautor preminuo je u petak, 19. februara, u Novom Sadu, u 67. godini života.
 
Od tada se građani širom bivše Jugoslavije opraštaju od voljenog kantautora. Posvete Balaševiću ispisane su na trgovima Sarajeva, Zagreba, Pule, Podgorice, Beograda i, naravno, njegovog Novog Sada.
 
U subotu je na Trgu slobode napravljeno veliko srce od sveća, sa inicijalima Đ. B. u njemu, dok su se sa razglasala Gradske kuće puštale Balaševićeve pesme. 
 
Novosađani će se od Balaševića oprostiti u ponedeljak, 22. februara, na keju kraj Dunava, uz njegove pesme i hor opere Srpskog narodnog pozorišta. Više o tome na OVOM LINKU.
  • Bridzi NS

    23.02.2021 20:42
    Neka mu je laka zemlja.
  • Eugen

    22.02.2021 19:45
    @NSCitizen
    To je naprednjacka izmisljotina, hoce da naprave od njega postovaoca Radikala a 30 godina su ga zabranjivali a Djole pisao pesme o njima: "Krivi smo mi" "Ziveti slobodno" "Dno dna"...
  • Rotkvarija

    22.02.2021 18:45
    Hvala redakciji 021, divni ste. Djole nas je sve zaduzio i on je institucija, tako da on ostaje da zivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti