Povećan broj novoobolelih od korone i kovid pacijenata u Novom Sadu

U Novom Sadu je u protekla 24 časa registrovan još 221 novooboleli od kovida-19, što je 114 slučaja više nego dan ranije.
Povećan broj novoobolelih od korone i kovid pacijenata u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano još 738 nivih slučajeva, što je 456 više nego juče.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 6.377. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.867. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. 
 
U ovom trenutku na teritoriji 32 opštine i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji 13 opština. To su opštine Čoka, Pećinci, Bački Petrovac, Apatin, Titel, Srbobran, Beočin, Alibunar, Bač, Kanjiža, Beočin, Bačka Topola, Irig i Odžaci.
 
Povećan broj kovid pacijenata
 
U Novom Sadu je povećan broj kovid pacijenata koji su na bolničkom lečenju. Trenutno je na bolničkom lečenju njih 180, što je devetoro više u odnosu na juče.
 
Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine se nalazi 131 pacijenat, od kojih je 12 na respiratorima. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici smešteno je 49 kovid pacijenata, od kojih je troje na mehaničkoj ventilaciji.
  • Mila

    03.03.2021 06:14
    Ništa nama nije dobro...
    Kakvi smo mi to ljudi? Kad nas zatvaraju i skraćuju radno vreme, ne valja, kad nas puste e, ni to ne valja... Dok smo bili pod policijskim časom udri na Vučića, kad nas puste, opet udri na Vučića... Nema vakcina, udri na Vučića, ima vakcina opet udri na Vučićа... čujemo li mi sebe... ne, ali bitno da smo protiv...nikada nam niko nije dobar, samo daj da pljujemo sopstvenu zemlju... tuđe uvek bolje, lepše, svoje ponižavamo... dokle god smo takvi bolje biti neće... ceo svet nas hvali i poštuje, ali ne, mi moramo da zameramo nesto... jako smo naopaki, loši i nezahvalni...
  • Vlada

    24.02.2021 13:16
    @Gordana.

    Evo još jednog da se lažno predstavlja kao medicinski radnik, to je ovde postalo baš popularno.
  • Gordana.

    23.02.2021 20:32
    Plavić.
    Svako radi šta hoće na svoju odgovornost a mi ne smemo da nikog odbijemo da lečimo nema veze gde su se zarazili.



    NARAVNO da će oni reći da u NS ima zaraženih iz ispraćaja Đoleta.


    11 meseci mi imamo 0 efekat od:lockdown pa do sada,od mera ne očekujem da će uopšte biti efekta ne zbog nepoštovanja mera,jer jednostavno takav je virus mere ga neće zaustaviti niti ga usporiti,virus će polako slabiti i nestaće,ali stim da možda se vrati za 5godina-10godina.







Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti