U Novom Sadu više od 2.200 obolelih od kovida

U Novom Sadu je u protekla 24 časa registrovano još 229 novoobolelih od korone, što je petoro više nego juče, a čime je nastavljeno povećanje broja novozaraženih u najvećem gradu Vojvodine.
U Novom Sadu više od 2.200 obolelih od kovida
Foto: 021.rs
U istom periodu u Vojvodini je kovid19 utvrđen kod još 645 ljudi, odnosno kod 44 osobe manje nego juče. 
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 7.205, a u Novom Sadu 2.208. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji 35 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji 10 opština. To su opštine Apatin, Titel, Srbobran, Beočin, Alibunar, Bač, Kanjiža, Bačka Topola, Irig i Odžaci.
 
Kada je u pitanju broj osoba koje se od kovida19 leče u zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu, trenutno ih je ukupno 177, odnosno jedan manje nego juče. Na respiratorima je ukupno 13 osoba, što je jedan pacijent manje nego dan ranije.
 
Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine se nalazi 135 kovid pacijenata, od kojih je 10 na respiratorima, dok se na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalaze 42 kovid pacijenta, od kojih je troje na mehaničkoj ventilaciji.
  • Ana75

    25.02.2021 17:39
    Sve pohvale za kompletno osoblje u Domu zdravlja na Novom Naselju. Danas sam bila, čekala sam oko 3 sata na prvi pregled i primetila sa koliko posvećenosti su starijim sugradjanima pojašnjavali sve sto je trebalo i po više puta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti