VIDEO: Pogledajte kako deonica brze pruge Novi Sad - Beograd izgleda iz vazduha

Brza pruga Novi Sad - Beograd trebalo bi, bar prema poslednjim najavama zvaničnika, da bude završena u decembru 2021. godine, a sada je objavljen snimak kako ono što je do sada urađeno, izgleda iz vazduha.
VIDEO: Pogledajte kako deonica brze pruge Novi Sad - Beograd izgleda iz vazduha
Foto: Youtube screenshot (Izgradnja Srbije)
Snimak dronom, koji je objavilo Ministarstvo građevinarstva, prikazuje tunel i vijadukt kod Čortanovaca, ali i druge delove ove deonice na kojoj bi vozovi trebalo da saobraćaju brzinom do 200 km na sat.
 
 
Izgradnja tunela i vijadukta "Čortanovci" deo je projekta izgradnje deonice brze pruge Beograd-Budimpešta od Stare Pazove do Novog Sada, čija je dužina 40,4 kilometra. Ukupna dužina obe tunelske cevi "Čortanovci" je 2.242 metara. Trasa tunela prolazi kroz složene rudarsko-geološke uslove u vlažnom tlu, a sa stane severnog portala tunel izlazi u zonu klizišta u granicama Nacionalnog parka Fruška gora. Vrednost izgradnje tunela i vijadukta "Čortanovci", koji se finansira iz kredita Ruske Federacije, iznosi 337,6 miliona dolara. 
 
Deonica Stara Pazova - Novi Sad košta 580 miliona dolara, dok je deonica Novi Sad - Beograd 850 miliona dolara. Radovi su počeli još 2005. godine i trebalo je da budu završeni 2018.
 
Podsetimo da je proteklog vikenda predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će karta za voz od Novog Sada do Beograda koštati 1.000 dinara.
 
On je naveo i da će vozovi koji budu saobraćali između dva grada biti švajcarski Štadlerovi dabldekeri i da će putovanje trajati dvadeset i nešto minuta.
 
"Imaćete najlepši pogled i najbržu vožnju u najekskluzivniijm vozovima. Imaćemo najlepše vozove u Evropi, to će biti dabldekeri - popnete se na sprat i pogledate Dunav, pa to nema svet", kazao je Vučić.
 
Inače, građani već više od dve godine ne mogu vozom da stignu od Novog Sada do Beograda i obrnuto.
  • Predrag

    25.08.2021 19:54
    Dali ce pruga Beograd Novi Sad biti elektrificirana?
  • ggg

    05.03.2021 08:23
    kao prvo ne može na sprat zbog tunela, a kao drugo taman se zauka u ns i eto stiže u bg
  • Чортановци

    05.03.2021 07:33
    Где је ж. станица?
    Шта ми, Чортановчани и Бешчани, имамо од ове нове пруге?

    Само штету и једно велико ништа!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti