Vučić najavio gradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu, Vučević očekuje da posle epidemije to bude Gradska bolnica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi u okolini Novog Sada trebalo da se gradi treća kovid bolnica, nakon onih koje su sagrađene u Batajnici i Kruševcu.
Vučić najavio gradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu, Vučević očekuje da posle epidemije to bude Gradska bolnica
Foto: 021.rs

Predsednik nije davao detaljnije informacije o lokaciji, kapacitetu ili vremenu gradnje, osim da je o novom zdravstvenom objektu razgovorao sa Vladom Srbije.

"Dobio sam nove podatke jutros u 8 časova, ti nisu reprezentativni. Ono što je važno i što jeste nova ideja o kojoj smo razgovarali, zamoliću Vladu Srbije, Anu Brnabić i ministra finansija da izgradimo još jednu kovid bolnicu na severu Srbije, u okolini Novog Sada", rekao je Vučić danas u Sarajevu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za 021.rs kaže da ga je obradovala vest da se planira gradnja dodatnih bolničkih kapaciteta u Novom Sadu u vidu kovid bolnica. On je precizirao da nema detaljnije informacije o projektu koji je najavio Vučić.

Prvi čovek Novog Sada je dodao da su bolnice generalno potrebne, jer ne znamo kako će se odvijati epidemija, ali je sigurno da će se kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, a potencijalno i buduća u Novom Sadu posle služiti za lečenje drugih bolesti kao Opšta bolnica, jer imaju poluintenzivnu i intenzivnu i itekako povećavaju broj mesta za smeštaj pacijenata.

"Više puta smo, da kažem tako, lobirali, borili se i isticali da Novi Sad zaslužuje da dobije Gradsku bolnicu. Nama generalno treba sekundarni nivo zdarstvene zaštite, tako da ovu priču doživljavam u tom kontekstu, odnosno da dobijemo jednu bolnicu koja bi u ovom trenutku bila kovid bolnica, a posle bi bila za dodatne kapacitete kao Gradska bolnica", kaže Vučević za 021.rs.

Kaže i da će narednih dana biti poznati i drugi detalji, a da prvo treba da se vidi koja bi to lokacija bila najbolja za novu bolnicu u Novom Sadu.

  • Shin Sekai

    06.03.2021 15:03
    @vracar republika
    Cisto pro forme, ako neko ne zna da ovaj troluje:

    Srpska Vojvodina se voljom svojih naroda pripojila Srbiji 1918. godine. Da ne govorimo o tome da je Vojvodinu kakvom je znamo danas osnovao Car Jovan Nenad 1526. godine. I u to vreme bila je jedina nezavisna srpska drzava.
  • vracar republika

    04.03.2021 09:38
    Vojvodina? Mislite na tu Brozovu vestacku tvorevinu na severu Srbije? Dragi Titovi pioniri, da vam nije Beograda bili biste juzni, najnerazvijeniji deo Madjarske. Sa Titom umrla vam je i Vojvodina.
    Pozdrav iz elitnog kraja prestonice.
  • nole

    04.03.2021 08:13
    bolnica
    zasto nebi bila u veterniku ili futogu. sto sve mora da bude u grdaskom jezgru?
    sta smo mi iz okoline gradjani drugog reda.....
    lepo su rekli u okolini ns a

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti