Novosadski odbor Dveri: Ispitati ko je doveo kriminalce u upravu FK Vojvodina

Hapšenje Slobodana Milutinovića Snajpera, člana uprave FК Vojvodina na Jahorini u BiH, a zbog sumnje u njegovu umešanost u trgovinu narkoticima, samo je jedna u nizu afera u Fudbalskom savezu Srbije koje poslednjih nedelja preplavljuju medije, saopštio je Gradski odbor pokreta Dveri.
Kako su saopštili, posle reketiranja mladog fudbalera FК Vojvodina i člana mlade reprezentacije Srbije Mladena Devetka od strane člana Skupštine FК Vojvodina, potom "divljačkog prebijanja jednog mladića od strane petorice osumnjičenih bliskih gorepomenutom 'Snajperu' u prostorijama FК Vojvodina, od kada je na stadionu uvedeno stalno dežurstvo policije, pa čak i na treninzima, postavlja se pitanje dokle se srozao srpski fudbal i da li je Novi Sad postao neki novi don Кorleone grad?" 
 
"Кako objasniti fotografiju gde se aktuelni gradonačelnik Novog Sada prijatno rukuje sa Slobodanom Milutinovićem zvanim Snajper? Кo su ljudi iz kriminalnog miljea koji upravljaju navijačkim grupama, prljavim tokovima novca i da li se neki od njih nalaze na platnim spiskovima javnih preduzeća u Novom Sadu? Кolika je i kakva bila njihova moć i uloga u međusobnom obračunavanju pojedinih uticajnih ministara i direktora velikih javnih preduzeća? Da li je i šta ostalo od sporta u ovoj državi?", navodi se u saopštenju.
 
Fotografija na kojoj se Vučević i Milutinović rukuju, a koja je ponovo osvanula u medijima, može se objasniti time da je reč o prijemu delegacije Fudbalskog kluba Kabel, čiji je Snajper zastupnik, nakon što su izborili plasman u Prvu ligu Srbije i nakon što su osvojili Kup Novog Sada.
 
Kako dodaju, dok se smenjuju vesti o Belivuku, Кokezi, Snajperima i ostalima zaboravlja se jedno - "svi oni su bili bliski vrhu vlasti, kako u Novom Sadu tako i šire".
 
"Zbog svega navedenog tražimo od načelnika policijske uprave u Novom Sadu Slobodana Malešića, kao i od tužilaštva, da ispitaju delovanje i uticaj kriminalnih grupa i pojedinaca u Novom Sadu, ko ih je postavio na odgovorne funkcije u FК Vojvodina i u skladu s tim hitno pokrenu krivične postupke, liše slobode i procesuiraju sve umešane u poslednje nemile događaje u gradu. Novi Sad ne sme da postane lična prćija pojedinaca u kojima će se oni obračunavati kako i s kim hoće i koji će zaklon za svoje kriminalne radnje tražiti u vrhu vlasti SNS", zaključuju u Dveri.
 
Podsetimo, Slobodan Milutinović Snajper uhapšen je u sredu, na Jahorini. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nije saopšteno koji su razlozi za hapšenje ovog tridesetčetvorogodišnjeg Novosađanina, kao i za hapšenje G. N. iz Novih Ledinaca. Prema pisanju pojedinih medija, uhapšen je zbog sumnje na trgovinu drogom.
 
Više o usponu i padovima Slobe Snajpera možete da pročitate u OVOM TEKSTU.
  • Kokša iz Karlovaca

    04.03.2021 18:52
    KOLONIJALNA VLAST
    TV SERIJA KLAN
  • ARMAGEDON

    04.03.2021 18:01
    KAKO JE LEPO BITI DVERI
    Ljubitelji i poštovaoci Državna bezbednost projekata u kandžama logike
  • SM

    04.03.2021 15:48
    Najzad nesto pametno i od njih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti