Futoška inicijativa: Napadnut aktivista koji je snimao zatrpavanje Dunavca

Nevladina organizacija (NVO) Futoška inicijativa saopštila je da je danas napadnut njihov aktivista Dalibor Ćalić, koji je nadgledao i snimao mobilnim telefonom zatrpavanje Dunavca kod Futoške obale i svakodnevno ugrožavanje nasipa vožnjom gabaritnih kamiona po nasipu.
Futoška inicijativa: Napadnut aktivista koji je snimao zatrpavanje Dunavca
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Futoška inicijativa u saopštenju upozorava stručnu javnost, kao i nadležne institucije da se, kako navode, na potezu Veternik - Futog odigravaju nezakonite, nelegalne i opasne radnje imajući u vidu aktivno zatrpavanje korita Dunava, ograđivanje javne površine, nezakonitu izgradnju, zatrpavanje Dunavca kod Futoške obale i svakodnevno ugrožavanje nasipa vožnjom gabaritnih kamiona po nasipu.
 
Ta nevladina organizacija tvrdi da je u sredu konačno dobila prvi pisani odgovor od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, da su kompaniji Svetorog zabranjene dalje aktivnosti dok se ne ishoduju uslovi za zaštitu životne sredine, a Ćalić je želeo lično u to da se uveri, pa je napadnut.

Teme

Futog
  • Gari

    10.03.2021 16:42
    !!!
    Novi Sade,....došli pa ti jedni Dunav zatrpavaju ,došli drugi pa te zgradama zatrpavaju ,e moj Novi Sade.
  • g pen

    05.03.2021 09:31
    Nece protiv zemara, kao da ne znate.
  • Mile

    05.03.2021 08:07
    Pravo vreme za sprečavanje ovog je bilo onog momenta kad su nabildovani kriminalci pod očiglednom pretnjom u zgradi SO Novi sad izabrali svog kriminalca za vođu.A sad jbg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti