Novosadska kovid bolnica će se graditi na Bulevaru Evrope ili Mišeluku

Novosadski urbanisti predložili su gradskoj vlasti da lokacija kovid bolnice bude na Mišeluku ili na Bulevaru Evrope.
Novosadska kovid bolnica će se graditi na Bulevaru Evrope ili Mišeluku
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je obavio razgovore sa urbanistima i da su se kao najpogodnije lokacije izdvojili prostori na Mišeluku i Bulevaru Evrope. U daljim razgovorima sa republičkim vlastima biće doneta odluka gde bi se gradio objekat, koji bi posle služio kao Gradska bolnica.

Vučević poručuje da je lokacija na Bulevaru Evrope, koja nije detaljno precizirana, infrastrukturno opremljenija, dok bi za Mišeluk trebalo više da se ulaže, dodajući da je gradska vlast spremna da uradi sve što je potrebno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre nekoliko dana da bi u Novom Sadu ili njegovoj okolini, trebalo da se izgradi još jedna kovid bolnica, po ugledu na objekte u Batajnici i Kruševcu. Kapacitet bolnice, kako je naknadno rečeno, bio bi između 400 i 500 ležajeva na intenzivnoj i poluintenzivnoj negi.

Ova najava bila je iznenađenje i za predstavnike vlasti, o čemu je 021.rs pisao u OVOM TEKSTU, te sem Vučevića, drugi državni organi ili funkcioneri se nisu oglasili.

Pomenimo i da su bolnice u Kruševcu i Batajnici građene za manje od šest meseci i da je procena da bi toliko vremena bilo potrebno da se sagradi objekat u Novom Sadu.

  • Nebojsa

    06.03.2021 21:12
    Konacno nesto smisleno da cujem, Bulevar evrope jeste odlicna lokacij, blizu klinickog centra, a i da rastereti novu potencijalnu stanogradnju. Konacno nesto inteligentno.
  • ns

    06.03.2021 12:22
    Doktor
    Most Slobode malo malo zakrčen.
    Raskrsnica kod NISa takođe.
    Jasno je da je Bulevar Evrope bolje rešenje.
  • Miki

    06.03.2021 11:16
    @No
    Da, zaista mislim da tokom celog dana neće btii adekvatnih autobuskih linija, ukoliko Gradska bolnica bude nspravljena na Mišeluku!
    Zato što ih nema ni do Instituta u Stemskoj Kamenici koji postoji decenijama. Evo primera - pisle jutarnjeg špica, sledeći autobus za Sremsku Kamenicu skreće i ide do Instituta je u 9.15 h, a prvi naredni do Instituta ide u 12 h. Ako imam zakazan pregled u 10.30 h, nemam direktan autobus, moram da siđem sa busa dole na okretnici, pa onda peške na brdo do Institura. Ok, ima ljudi koji mogu da izguraju tu deonicu peške, ali ima dosta straijih i koji ne mogu.
    Takođe, recimo pregledi i snimanja u Kameniici se rade i popodne, pre neki dan smo u 7 uveče izašli sa Instituta, sa magnetne rexonanse. U to vreme možeš zaboraviti na bilo koji autobus koji ide gore do Instituta, a zimsko je vreme, rano pada mrak, treba se peške spustiti onim putem, kroz šumu do okretnice i prvog autobusa. Zato ne pričajte o onom što niste iskusili. Lako je iz udobne fotelje i bez probkema filozofirati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti