Ekstremni desničari organizovali "Krsni hod" u Novom Sadu, "auto-litijama" došli u grad

Više ekstremnih desničarskih pokreta i organizacija danas je prošetalo Novim Sadom i pored zabrane okupljanja, a događaj su nazvali "Krsni hod".
Ekstremni desničari organizovali "Krsni hod" u Novom Sadu, "auto-litijama" došli u grad
Foto: 021.rs

U šetnji od crkve na Novom naselju do crkve na Detelinari i potom do centra Novog Sada učestvovalo je oko 200 ljudi, od kojih je deo došao u tzv. "auto litiji" iz Beograda.

Ko je organizator ovog skupa nije potpuno jasno i iz policije nije bilo zvaničnih informacija, iako je nekoliko patrola policije sve vreme, od 15 časova pa do kraja šetnje, pratilo i obezbeđivalo učesnike, i pored toga što je zbog epidemioloških mera na snazi zabrana okupljanja.

Koji je povod za okupljanje takođe nije jasno, a u postovima na Fejsbuku pominju se "mobilizacija pravoslavnih Srba" i "otpor represiji zbog korone i nenarodnog režima". Iznose se razne antiepidemiološke, antivakserske i antimigrantske izjave i sve se svodi na razne teorije zavera koje se mogu pronaći na društvenim mrežama.

Učesnici su nosili zastave i oznake četničkog pokreta iz Drugog svetskog rata, ruske i srpske zastave, zastave sa likovima haškog optuženika Ratka Mladića, četničkih vođa Draže Mihajlovića i Momčila Đujića, ikone, simbole profašističkog pokreta Zbor, antikomunističke simbole i drugo.

Komentari 156

  • KLF

    11.03.2021 14:50
    @Alooooo????

    Izreku "selo gori, a baba se češlja" sad već i zvanično možemo da zamenimo sa "Srbija nestaje, a litijaši se primaju".
  • Poriluk@

    11.03.2021 12:11
    Alooooo????
    Tvoja Vojvodina s "V".....Moz. Je i biti ce samo SRBIJA....a ti setaj u svojim mislima sa zastavama mogu misliti kakvim.....Nasa je zastava TROBOJKA.....od Nisa do Subotice ..od Prizrena do Banjaluke od Sidneja do Toronta....trobojka zastava srpskog naroda...kao sto je Novi Sad srpski grad i grad svih koji zive u njemu slobodno u miru....
  • Poriluk

    11.03.2021 08:37
    Priprema terena
    Opet šetaju neki stranci s jug po našoj Vojvodini.
    Isti scenario kao kada su počeli da brišu sve sa slovom V.
    Sada je možda ovo Revolucija "Balvan" ili "je.o te voz..."
    Nazad u rupe.
    Ostavite Vojvodinu na miru!
    Beograde, čuješ?
    Mani se nas, jer će drugi da se bavi Vama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti