Novi Sad će kupiti "Oko sokolovo" od - beogradskog Parking servisa?

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku kojom se Parking servisu omogućava da sačini ugovore i proda svoj sistem "Oko sokolovo", kako bi bio primenjen i u drugim gradovima.
Novi Sad će kupiti "Oko sokolovo" od - beogradskog Parking servisa?
Foto: 021.rs
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da sedam gradova iz regiona želi da kupi "Oko sokolovo", od kojih su četiri glavna grada. "Njima ćemo taj sistem prodati", rekao je Vesić na sednici Skupštine grada Beograda.
 
Dodao je i da veliki broj gradova u Srbiji želi da kupi taj sistem, što, kaže, znači da je dobar.
 
"Doneli smo odluku da svim gradovima u Srbiji poklonimo taj sistem, ali moraju da plaćaju održavanje", rekao je Vesić i podsetio da je "Oko sokolovo" domaći softver i vlasništvo Parking servisa.
 
Da bi sistem elektronske kontrole parkiranja, u Beogradu nazvan "Oko sokolovo", mogao do kraja godine da se proširi i na Novi Sad, najavio je pre dve nedelje gradonačelnik Miloš Vučević, o čemu opširnije na OVOM linku.
 
Gradonačelnik je istakao da je problem parkiranja veliki i da se ozbiljno razmišlja o uvođenju "Oka sokolovog" kako bi se uveo i komunalni red. Više informacija nije dato, pa se ne zna ni to koliko bi ova investicija koštala Novosađane.
 
Šta je "Oko sokolovo"?
 
Prema tvrdnjama predstavnika beogradskog Parking servisa, "Oko sokolovo" je omogućilo veliku uštedu novca, pre svega kada su u pitanju ljudi koji su angažovani na kontroli nedozvoljenog parkiranja. Posao koji je nekad radilo oko 300 ljudi, sada radi 15 automobila i 40-50 radnika.
 
U Beogradu je ovaj sistem opremljen sa 18 džipova marke "Land Rover Discovery". Softver snima vozila u prekršaju, a zapis u elektronskoj formi šalje Pošti Srbije, koja kaznu šalje na adresu vlasnika. Kazne se kreću u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara. 
  • sasa

    16.03.2021 07:07
    najeb*smo
    da li vlast ( bilo koja do sada ) može da smisli nešto a da nije harač ,namet,kazna,pretnja, ugnjetavanje ,nasilje ,teror
    .... ajde pustite nas da živimo život
  • Bosko

    14.03.2021 20:00
    Rotkva boy
    A hoce li kazniti autobus, ako ne ide zutom trakom ?
  • Haleluo

    13.03.2021 16:03
    A da li to oko sokolovo moze da se primeni i protiv kradje glasova na izborima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti