FOTO: Smeće, s ljubavlju - aktivista upravi NP "Fruška gora" pred kapijom ostavio đubre drvoseča

Uprava Nacionalnog parka "Fruška gora" dobila je ovog vikenda poseban poklon.
Naime, Petar Živanović iz pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" ostavio je pred kapijom Uprave NP "Fruška gora" smeće koje su za sobom ostavile drvoseče.  Na kesama sa smeće je napisao "S ljubavlju, vaše drvoseče".
 
Kako je rekao za 021.rs, juče je peške prešao više od 15 kilometara skupljajući smeće koje su drvoseče ostavile po žbunju i travi dok su radile svoj posao. Skupio je ukupno dve velike kese smeća i odlučio da to ostavi na pragu onih koji bi trebalo da vode računa o prirodi, ali to ne čine.
 
"Uživajte u prirodnim lepotama Nacionalnog parka Fruška gora...drvoseče koje je angažovala uprava JPNP FG. Pomozimo im da se očisti to što firme plaćene na tenderu našim novcem ostavljaju duboko u šumi gde nema izletnika. Iskreno se nadam da će se bar malo posramiti jer ovo tolerišu i ne preduzimaju ništa da se ovo spreči", naveo je Živanović.
 
 
Najavio je da će to nastaviti da radi i ubuduće.
 
"Cilj mi je da inspirišem i druge ljude da povedu računa o svojoj okolini, ali i da kažnjavaju odgovorne za nemar prema prirodi", rekao je Živanović za 021.rs.
  • Sladjan

    16.03.2021 12:21
    Ja bih prosupo preko kapije pa nek skupljaju. To ce duze da im ostane na pameti.
  • C

    14.03.2021 23:38
    C
    Svaka cast....Prijatelju..i SVI VI .....pozovite nas na neku akciju par dana unapred ..preko 021 ili TV.....Da se pokrenemo iz trosjeda..da nesto napravimo plemenito....Pa makar...svakom GUZICARU pred vrata kesu đubreta ostavili.....
  • Petar Živanović

    14.03.2021 23:06
    Odgovor
    Zapravo, da sam imao još džakova pri sebi napunio bih sve ali dan je kratak i treba to sve poneti peške po neravnom terenu tako da mislim da ne stoji komentar kako sam "samo" dva džaka (od 150l) napunio. Svako može da mi se pridruži u akciji sledeće subote! Sve najbolje narode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti