Opasni lupinzi iznad glava Novosađana

Crveni sportski avion za koji se pretpostavlja da pripada jednom novosadskom biznismenu svakog dana proleće tik iznad glava Novosađana.
Crveni sportski avion za koji se pretpostavlja da pripada jednom novosadskom biznismenu svakog dana proleće tik iznad glava Novosađana. Iako su ovakvi letovi zabranjeni, avion i dalje nisko leti po celom gradu.

Novosađani koji su proteklih dana uživali na gradskom kupalištu Štrand prisustvovali su svojevrsnom aeromitingu koji se održavao direktno iznad njihovih glava, u neposrednoj blizini Mosta slobode. Neki sugrađani su svedočili kako je crveni avion izvodio opasne lupinge na svega nekoliko desetina metara iznad kupača, kao i da je u jednom trenutku proleteo kroz metalne nosače mosta. Kako za "24 sata" kažu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, nekontrolisani letovi ovakvih aviona su zabranjeni, ali i pored toga vlasnici sportskih letelica skreću pažnju na sebe na taj način.

Naime, za svako uzletanje pilot sportskog aviona mora da dobije dozvolu Agencije za kontrolu leta, koju će obavestiti o planu letenja, visini leta i koordinatama, što se očigledno neprekidno krši. Iako većina Novosađana zna o čijem je avionu reč, u Direkciji navode da će utvrditi ko je vlasnik letelice koja ugrožava bezbednost sugrađana.

  • sasa jagodina

    01.07.2013 21:41
    jagodina
    Pre nekoliko dana sam upznao gospodina Amidzica i proveo divan dan na Ceneju u druzenju sa njim i ostalim entuzijastima sportske avijacije koji se sa velikom mukom trude da odrze to malo letelica sto nam je ostalo.A to sto je Dragan uspeo da otkupi i sacuva G2 i celu akro grupu, to je za svaku pohvalu itreba mu odati priznanje za to.
    I pre nego sto pocnete da lupetate po raznim forumima o njemu potrudite se da ga upoznate i shvatite zasto to radi. Cenej nije daleko,bar meni nije iz jagodine.
    Hvala im na gostoprimstvu.

    Sasa Stevanovic Jagodina
  • 04.06.2013 11:39
    Pa naš problem je buka, koju taj avion stvara, naš problem je zabrinutost da će se možda taj avion srušiti i napraviti katastrofu. Ti Tommi tih problema očigledno nemaš pa ne možeš naše da razumeš.
  • Tommy

    16.04.2013 14:52
    Smesan narod...
    Neverovatno ali istinito...Citam komentare i ne mogu da verujem...Zasto jednostavno svako od vas ne razmislja o licnim problemima i sopstvenom zivotu??? Svima je verovatno previse lako i lepo pa ste nasli vremena da pisete gluposti...Klasika, zavidnost i bezbroj traceva, bitno je da ste neverovatno dobro informisani o svemu, covek nema licnu privatnost iako je mozda uradio dosta toga za vas grad ali to niko ne pominje...Bez dozvole za let sigurno ne leti a mozda su neki od vas culi za ljubav prema nekom sportu? Poznajem coveka odavno i drago mi je da je uspeo u zivotu. Treba znati, smeti, hteti i moci...Pozdrav Amidzi iz toplijih krajeva planete;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti