U Vojvodini dupliran broj novih slučajeva korone, situacija krajnje nepovoljna

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.086 novih slučajeva kovida-19, što je skoro duplo više nego dan ranije, kada je bilo 544 slučaja. Međutim, ova razlika u brojevima često je prisutna u danima posle vikenda.
U Vojvodini dupliran broj novih slučajeva korone, situacija krajnje nepovoljna
Foto: 021.rs
U Novom Sadu zabeleženo je 330, dok ih je dan ranije bilo 195 slučajeva.
 
U Kliničkom centru Vojvodine ukupno je hospitalizovano 279 osoba, a 23 pacijenta su na veštačkoj ventilaciji. Broj hospitalizovanih u KCV-u je u odnosu na jučerašnje podatke povećan za 17, dok je broj pacijenata na respiratorima ostao isti. 
 
Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 95 kovid pacijenata, od kojih je osam na mehaničkoj ventilaciji.
 
U kovid sistemu u Novom Sadu su: Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju i Klinika za otorinolaringologiju i hrurgiju glave i vrata, deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo za lečenje i porođaj kovid pozitivnih žena i trudnica kao i pet intenzivnih jedinica.
 
U strukturi novih slučajeva 87,5 odsto je dokazano brzim antigenskim testom, što znači da ti pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih, navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.
 
Dodaje se da među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, prvenstveno osobe uzrasta 30 do 50 godina. U Vojvodini je aktivno 11.151 slučaj infekcije, a najviše u Novom Sadu - 3.111.
 
Iz instituta su apelovali na građane da se pridržavaju epidemioloških mera i da se vakcinišu.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je epidemiološku situaciju u Vojvodini kao krajnje nepovoljnu i dodao da se očekuje produženje epidemijskog talasa. Na teritoriji 43 od 45 lokalnih samouprava u pokrajini epidemiološka situacija je ocenjena kao vanredna.
  • Zozon

    17.03.2021 06:50
    Okulist
    Preko 500 novozaraženih u NS, poslednja 2 dana!? Virus se prenosi i pogledom!
  • Dragan

    17.03.2021 06:32
    Ah
    U Novom Sadu ulice pune staraca koji vode decu za ručice.Naravno ni staraci ni deca ne nose maske.Stariji misle ako vodaju fevu da ne moraju noditi maske.A o deci koja su kliconoše šta reći.
  • Ana

    16.03.2021 23:51
    Jos je veci broj!
    Broj obolelih je sigurno jos veci!
    Mladi imaju danima, nedeljama nedostatak cula mirisa (cak samo to, ne i culo ukusa) i bas ih briga - idu u skolu, na ispite, izlaze, idu u kupovonu... Bas ih briga koga ce zaraziti i kako ce taj proci.
    I nigde nisu evidentirani...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti