Sve više kovid pacijenata u Novom Sadu, KCV morao da otvori još jednu jedinicu intenzivne nege

Broj kovid pacijenata na lečenju u Novom Sadu i dalje raste.
Sve više kovid pacijenata u Novom Sadu, KCV morao da otvori još jednu jedinicu intenzivne nege
Foto: 021.rs
Ukupno ih je 405, dok ih je juče bilo osmoro manje. Na respiratorima su 33 obolela, troje manje nego juče.
 
Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine na lečenju je 310 kovid pacijenata, od kojih je 27 na mehaničkoj ventilaciji. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 95 kovid pacijenata, od kojih je šestoro na respiratorima.
 
Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić rekla je za RTS da je u toku noći vanredno otvorena još jedna jedinica intenzivne terapije. Stokić ističe da to govori da je priliv pacijenata na hospitalno lečenje povećan, kao i broj onih koji zahtevaju pomoć u kovid ambulanti.
 
Navela je i da je u subotu u tu ustanovu stigao novi lek koji je sada na raspolaganju uz jasne indicije za koga je moguća primena takve terapije.
 
Na pitanje o specifičnostima ovog talasa epidemije, Stokić je rekla da je klinička slika teža i da ima više pacijenata koji zahtevaju smeštaj u jedinicama intenzivne terapije, što znači i duži boravak u bolnici.
 
Zdravstvene ustanove ušle su u drugu godinu epidemije sa praksom da ne objavljuju koliko je pacijenata u međuvremenu otpušteno sa lečenja ili preminulo.
  • MojNS

    22.03.2021 16:40
    @Komsa
    Komso objasnjenje je sledece - matematika ti nije dobra... Imamo oko 550.000 registrovanih izlecenih, pretpostavka je da je izmedju 2.5 i 4 puta bilo vise obolelih i prelezalih, sto znaci maksimum 2.200.000 prelezalih sa nekim imunitetom za koji ne znamo koliko traje (do ovog dela se koliko toliko slazemo), ali nemamo 2.200.000 vakcinisanih, nego 2.200.000 datih doza, sto ne moze biti vise od 1.100.000 potpuno vakcinisanih gradjana, a verovatno nije ni toliko neko oko 850.000 revakcinisanih i ostatak su oni koji su primili samo prvu dozu, a i u tom broju ima onih koji su prelezali, pa se vakcinisali, a onda na to dodajte da za mnoge nije prosao period u kome se razviju antitela, tako da mi na oko 5.500.000 gradjana starijih od 18 godina, imamo maksimum 3.000.000 gradjana ukupno koji su prelezali i/ili su vakcinisani sto cini opet maksimum 50% populacije, sto nije dovoljno da bi se stvorio imunitet krda. I racunajte da su ovo sve veoma optimisticne brojke.
  • Dr

    22.03.2021 14:17
    Šta kaže na to dr, primarius, epidemiolog Vesić?
  • hm

    22.03.2021 13:37
    Objaviti svakog jutra izvestaj tacnog broja primljenih i otpustenih u KCV prethodnog dana, bar kad se radi o kovid dijagnozi, je izuzetno jednostavno. Njihovo uporno izbegavanje ih potpuno obezvredjuje kao autoritet i normalno je da im niko nista ne veruje vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti